2019. aug 08.

Koczka Tibor: Szombathely Berki Krisztiánja

írta: vasivasmacska
Koczka Tibor: Szombathely Berki Krisztiánja

Koczka Tibor függetlenséget meg munkát ígér a szombathelyieknek független polgármesterjelöltként. Valójában azonban annyira komolytalan ő, mint Berki Krisztián.

Mindenekelőtt tessék megnézni Koczka Tibor fejét akkor, amikor bejelentette, hogy ringbe száll a polgármesterségért:

koczka1.jpg

A hivatalban csak minden idők legbárgyúbbnak nevezett alpolgármestere most is kellően bárgyú, ugyanakkor magabiztos ábrázattal fut neki a polgármesterségnek. Kb. annyira érdemes őt komolyan venni, mint Berki Krisztiánt. A tragédia csak az, hogy Berki valahol a szíve mélyén érzi, hogy ez trollkodás, Koczka viszont teljes mdggyőződéssel hisz abban, hogy jó polgármester lenne. Érdemes ízekre szedni a Facebook bejegyzését, mert külön szociológiai tanulmány, ahogy a magát újságírónak valló Koczka egymásra fűzi a szavakat. Koczka bejegyzését dőlt betűvel, a saját megjegyzéseinket vastag betűvel szedjük. 

Indulok a polgármesterségért Szombathelyen! Akik ismernek, tudják, a józan ész politikáját képviselem.  (Bizonyára a józan ész politikája volt például, amikor egyedüliként nem szavazta meg, hogy Jordán Tamás legyen a Weöres Sándor Színház igazgatója) Másképp nem is boldogultam volna három évtizeden keresztül vállalkozóként, cégvezetőként. Most a józan ész azt diktálja, hogy Szombathelynek legnagyobb szüksége békére, nyugalomra van, ez járulhat hozzá leginkább jövőbeli fejlődéséhez. (A béke pont akkor tűnt el a városból, amikor Koczka Tibor barátja, Molnár Miklós közgyűlési többséghez segítette a szocialistákat, akik aztán a város építése helyett ellenzéki kampányolásba fogtak. Ehhez csatlakozott Koczka Tibor is, aki egy idő után nem tett mást, csak a város nagy többséggel megválasztott országgyűlési képviselőjét, Hende Csabát támadta.) Szombathelynek olyan polgármesterre van szüksége, aki újraegyesíti a várost és kész az együttműködésre. (A várost nem kell újraegyesíteni, mert egységes. Ezt bizonyítják az elmúlt választások eredményei. Kivel akarna Koczka együttműködni? Hendével, akinek folyamatosan beszólogat? Vagy a minisztériumokkal? Jól látszik, hogy velük az elmúlt öt évben sem tudott. Neki kellett volna például megoldani a a Haladás Sportkomplexum üzemeltetéséhez szükséges források előteremtését, de csúfos kudarcot vallott, így ebben az ügyben is a térség országgyűlési képviselőjének kellett lobbiznia)  Ezért úgy döntöttem, hogy a polgárijobboldal képviseletében, független polgármester-jelöltként elindulok az őszi önkormányzati választáson Szombathelyen. (Mondjuk a polgári jobboldal egy szó, a polgármester jelöltet helyesen így írják,  de ne várjuk el a tökéletes helyesírást egy magát médiazseninek nevező egyéntől. A polgári jobboldalnak pedig köszönjük szépen, van polgármesterjelöltje. Balázsy Péternek hívják, aki polgári is és jobboldali is. Erős többség áll mögötte. Minden más csak a hatalom megszerzéséért folytatott magánakció.)
Három dolgot kínálok a szombathelyieknek:
Függetlenség. A függetlenség az én értelmezésemben azt jelenti, hogy független vagyok a pártoktól, de egyáltalán nem vagyok független az itt élő emberektől. A függetlenség számomra azt jelenti, hogy én nem pártközpontoknak és ideküldött helytartóknak felelek és tartozok elszámolással, hanem csak és kizárólag a szombathelyi embereknek. (Mondja ezt az a Koczka Tibor, aki 2014-ben a Fidesz-KDNP színeiben szerzett mandátumot. A függetlenség valójában azt jelenti, hogy Koczka Tibor nem tud csapatban játszani. A Fidesz az elmúlt öt esztendőben számos fontos témát karolt fel, többek között a bevándorlás megállításának kérdését, a családok támogatását. Ezen témákban rendszeresen zajlottak az aláírásgyűjtések, választópolgárok felkeresése. Koczka ezeket kívülről szemlélte, és inkább hobbijának, a futásnak szentelte az időt. Ide küldött helytartók, ugyan már... Szombathely szemlátomást fejlődött az elmúlt ciklusokban. Ehhez azonban munkára volt szükség. Legendák sokasága terjed arról, hogy Koczka mennyire nem értette meg a neki kiadott feladatokat, és a hozzá tartozó ágazatok milyen lemaradásokba kerültek.)
Nyugalom és kiszámíthatóság. Én nem megnyerni akarom a háborút, hanem véget akarok vetni a háborúnak. Egységet szeretnék, közös célokat, és közös cselekvést. (Nincs is háború. Háború akkor lett, mikor Koczka Tibor haverjai árulásnak köszönhetően átvették a hatalmat a város felett. Azóta ők kiabálnak, kampányolnak, miközben veszélybe sodorták az orvosi ügyeleti ellátást, az egyetem jövőjét, a Haladás indulási jogát, és még sorolhatnánk.) 
Szakértelem. Az eddig bejelentett jelöltek közül nekem van városvezetési tapasztalatom. Megválasztásom esetén én már az első nap dolgozni, és nem tanulni mennék a városházára. (Tegyük fel magunknak a kérdést! Mit tett Koczka Tibor Szombathelyért? Milyen eredmények köthetők az ő városvezetői munkásságához? Nem sok mindent tudunk mondani. Ha azzal a szakértelemmel vezeti majd a várost, ahogy annak idején Jordán Tamás igazgatói kinevezését menedzselte, akkor sok jóra nem számíthatunk.)
A polgári jobboldal alternatíváját, a józan ész politikáját kínálom a szombathelyieknek! (Hát köszönjük, nem kérjük.) 

Szólj hozzá