2019. feb 15.

Megdöbbentő! Ha rajtuk múlna, mi várna a vasi családokra?

írta: vasivasmacska
Megdöbbentő! Ha rajtuk múlna, mi várna a vasi családokra?

Megdöbbentő visszhangot váltott ki Orbán Viktor miniszterelnök 7 pontos család-támogatási akcióterve a balliberális médiából és a bevándorláspárti politikusokból.

A hvg.hu-nak például mindössze annyi volt fontos a bejelentésekből, hogy összegyűjtötték, melyik politikus felesége részesülhet az élethosszig tartó SZJA mentességben. Az „utca emberét” is megkérdezték, akik érdekes módon valahogy szinte kivétel nélkül kívül esnek a támogatottak körén. Pedig a mostani támogatások miatt nem kell a kormánynak magyarázkodnia. A napnál is világosabb, hogy míg a szocialisták folyamatosan elvettek, addig a mostani kormány folyamatosan bővíti a család-támogatás rendszerét. Ezek a tények. Ezzel párhuzamosan a nyugati társadalmakban olyan szintre ért a családellenesség, ami még pár évvel ezelőtt is ismeretlen volt.

 

1. Nem lehet Anyának és Apának hívni a szülőket Franciaországban - hivatalosan Szülő 1 és Szülő 2 az új elnevezés

Franciaországban a napokban vezették be azt a törvényt, melynek értelmében nem lehet az óvodai dokumentumokban apának és anyának hívni a szülőket. Macron pártjának egyik képviselője nyújtotta be a javaslatot, mely át is ment az illetékes francia döntéshozókon. A hivatalos megnevezés mostantól Szülő1 és Szülő2.

 

2. A BBC szerint afrikai migránsokat kéne támogatnunk, és nem magyar családokat

A BBC World Service hétfő reggeli, 60 perces hírműsorában szó esett Orbán Viktor családpolitikai bejelentéseiről is. Az adásban megszólaltatták Sarah Harper professzort, aki a téma „szakértőjének” számít, ugyanis az elöregedő társadalmak problémáival foglalkozó Oxford Institute of Population Ageing vezetője.

 

20190115porte-de-la-chapelle-parizs4.jpg

 

Harper kifejtette, hogy rendkívül elhibázottnak tartja a magyar gyermekek vállalását ösztönző intézkedéseket akkor, amikor Fekete-Afrika túlnépesedik. Nagy-Britannia is meg tudja oldani a demográfiai problémáit ilyen intézkedések nélkül, méghozzá azáltal, hogy a migráns családok gyermekszáma jóval magasabb, mint az őshonos briteké.

 

A professzor asszony szerint (leszámítva a migránsbébiket) egy elöregedő társadalom, mint amilyen a magyar is, csak plusz terheket vesz magára a sok gyerekkel, hiszen húsz évig el kell őket tartani, mire munkába tudnak állni – ráadásul az anyáknak el kell tűrniük az „anyasággal kapcsolatos stigmát” a karrierjük során.

A balliberálisok szerint az anyaság ugyanis egy negatív stigma.

 

3. A svéd külügyminiszter szerint felháborító, hogy Orbán Viktor azt akarja, hogy „több igazi magyar gyermek” szülessen

Annika Strandhäll svéd szociális ügyekért felelős miniszter a Twitteren reagált Orbán Viktor miniszterelnök családvédelmi akciótervére.

A svéd tárcavezető azt írta, riasztó, ami Magyarországon történik. Most azt akarja Orbán, hogy több „igazi” magyar gyermek szülessen.

Szerinte ez a politika bűzlik a „30-as évektől, és jobboldali populistaként ködösíteni kell, hogy ez a fajta politika milyen következményekkel jár arra az önállóságra nézve, amiért a nők küzdöttek” Szijjártó Péter visszaszólt. „A családokra költjük a pénzt, nem a migránsokra.” A magyar miniszter szerint Svédországban ez fordítva van, ott a migránsokra költenek a családok helyett.

 

4. Dániában megtámadták azt a minisztert, aki szerint nem oké a gyermekházasság

-Rendkívüli parlamenti meghallgatásra rendelték be a dán ellenzéki pártok a bevándorlási és integrációs minisztert. Az ülést azt követően hívták össze, miután napvilágra került egy email, miszerint a menekült „gyermekházaspárok" 18 évnél fiatalabb tagjait el kell választani a felnőttektől. Az iszlámban ezek a „házasságok" meglehetősen gyakoriak. Olyannyira, hogy két éve, a migrációs válság csúcsán a németeknek külön is be kellett tiltania a gyerekházasságokat. Továbbá automatikusan érvénytelenné vált valamennyi külföldön létrejött házasság, ha 16 év alatti emberrel kötötték. A 16 és 18 éves kor között külföldön kötött házasságok esetében pedig immár a családjogi bíróság dönt.

 

 

Szólj hozzá