2019. okt 12.

A Sárvári Televíziót használja fel a választók megtévesztésére a Híd egyesület

írta: vasivasmacska
A Sárvári Televíziót használja fel a választók megtévesztésére a Híd egyesület

A Mindenki Sárvárért elnevezésű Facebook oldalon három olyan videófilm található, amelyek a Sárvári Média Nonprofit Kft. által működtetett Sárvári Televízió arculati elemeit, műsorainak részleteit, a televízió logóját tartalmazzák. Ezek felhasználásra a Mindenki Sárvárért Mozgalom mögött álló jogi személy, a Híd a Jövőnkért Egyesület nem kért engedélyt cégtől.

 

A Híd a Jövőnkért Egyesület a Sárvári Televízió ismertségét felhasználva, a választókat szándékosan megtévesztve akarja az emberek minél nagyobb tömegeihez eljuttatni választási üzeneteit, magatartása alkalmas a választás tisztaságának megsértésére, a választók megtévesztésére, a kampányban jogtalan előnyszerzésre, ellenfelei választási esélyeinek a csökkentésére.

65653787_1384991368305983_3531754051337191424_n.jpgA videókat jogtalanul használó, a Választási Bizottság döntéseit tévesen kommunikáló Németh Zsolt Karácsony Gergely zuglói polgármesterrel 

Ezért a Sárvári Média Nonprofit Kft. kifogást nyújtott be a Helyi Választási Bizottsághoz, amely szerint a jelölőszervezet ezzel a magatartásával sérti a választási eljárási törvény egyik alapelvét, a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elvét.

 

Kifogásuknak a választási bizottság helyt adott, megállapította a jogsértést, és eltiltotta a további jogszabálysértéstől a Híd a Jövőnkért Egyesületet. Továbbá kötelezte a jelölőszervezetet arra, hogy a határozat közlését követően, de legkésőbb 2019. október 11-én 24 óráig eltávolítsa a kifogás tárgyát képező három videót. Ez a mai napig nem történt meg.

 

Többször megjelentette a Híd egyesület Facebook oldalán, kiadványaiban, hogy megbüntették, megbírságolták a Sárvári Médiát, mert nem szerepelhet a helyi médiumokban az ellenzék. Ez hazugság. A valóság ezzel szemben az, hogy a Területi Választási Bizottság és a Nemzeti Választási Bizottság most már több alkalommal (43/2019 (X.07.) TVB határozat, 46/2019 (X.11.) TVB határozat, 430/2019 sz. NVB határozat) elutasította a Híd egyesületnek a Sárvári Televíziót és a Sárvári Hírlapot támadó kifogásait. Miközben több mint egy éve semmilyen meghívót, sajtóközleményt, fotót, bemutatkozó anyagot...stb. nem küldenek a helyi médiának – még többszöri írásbeli kérésre sem – , az ellenzék vezére Németh Zsolt többször ki is jelentette, hogy nem akarnak szerepelni, addig panaszkodnak, hogy nem szerepelhetnek a televízióban és az újságban.

 

Ezekből is jól látszik, hogy ők nem szerepelni akarnak a helyi médiában, hanem politikai játékszerűknek tekintik, lejárató kampányt indítottak ellene, önös céljaikra használják, példátlan támadást indítottak a sajtószabadság és a Sárvári Média ellen.

 

Szólj hozzá