2019. jún 20.

Csepreg: Egy helyi nagyvállalkozó áll a csapat tönkretétele mögött

írta: vasivasmacska
Csepreg: Egy helyi nagyvállalkozó áll a csapat tönkretétele mögött

Érdekes levél landolt a virtuális postaládánkban, ahol egy Vas megyei sportszerető ír a Csepregi Sportegyesület körül kialakult helyzetről. Érdemes elolvasni, mert helyrerak sok kérdést.

33517_csepregi_se_palya.jpg

Kedves Csepregiek!

Talán meglepő, hogy egy egykori Vas megyei sportoló névtelen levelet ír. Most azonban úgy érzem, a Csepregi Sportegyesület körül kialakult botrány kapcsán nem hallgathatok. Felháborítónak tartom, hogy üzletemberek és magukat politikusnak gondoló egyének akarják besározni a városunkat úgy, hogy közben mindent megtettek azért, hogy ellehetetlenítsék a helyi sportéletet. Bocsássák meg, hogy nem írom le a nevemet, de nem egyszer megtapasztaltam már, hogy ezek az "urak" milyen gonosz emberek, és bevallom őszintén, féltem a családomat, a gyermekeimet az esetleges bosszúhadjárattól. Ettől függetlenül higgyék el, közelről ismerem a helyi futballéletet.

A történet talán ott kezdődik, hogy az előző szezonok egyikén, a megyei II. osztály bajnok győzelmét követően a város egyik ismert nagyvállalkozója úgy érezte, hogy szüksége van a csepregi klubra, ezért stratégiát dolgozott ki a Csepregi Sportegyesület megkaparintására.

Ezt követően eldurvult a helyzet, mivel nem az elképzelése szerint alakult a klub sorsa. A vállalkozó már ekkor megvonta a bizalmát és a támogatását is az egyesülettől. Ez olyan szintig süllyedt, hogy voltak focisták, akik civilben a cégénél dolgoztak, őket kézi vezérléssel letiltotta, egyszerűen nem engedte, hogy pályára lépjenek. A csapat így lecsúszott az I. osztályból, visszaesett a megye kettőbe.

Az edző lemondott és távozott, ekkor került oda a jelenlegi edzői posztot is ellátó ember, akinek a személye már elfogadhatóbb volt a nagyvállalkozónak is, így a játékosok is hirtelen visszatértek.

Ezután kezdődtek a vasárnapi bankettet követően nyilvánosságra hozott problémák.

Nem igaz az az állítás, hogy ingyen játszottak volna a játékosok, hiszen a győztes mérkőzések után többször készpénzben kaptak díjazást a játékosok. Ez vélhetően azt jelenti, hogy zsebbe fizettek a focistáknak, de egy esetleges nyomozás könnyen ki tudja deríteni, mi is történt. Ugyanez történt még az ifjúsági csapatnál is. Kézbe kapták a pénzt, tehát ennyit arról, hogy a csak a lelkesedés és az elkötelezettség kovácsolta össze a csapatot.

Többen is mondták, hogy a felnőtt csapat edzőjének a zsebébe is jutottak súlyos százezrek a most hiányzó TAO-milliókból, pedig a szabály nem engedi meg, hogy az ifjúsági szint felett TAO forrást használjanak fel az edzői bérekre. Ráadásul a klubnál dolgozó edzőknek még a szakmai képesítésük sincs meg, ennek ellenére a pénzt felvették hónapra hónapra.

A nagyvállalkozó továbbra is folytatta a helyi közélet manipulálását a sportegyesületen keresztül. Az ő kifejezett nyomására, az írásbeli szabályokat áthágva hívtak össze közgyűlést, majd a saját emberit ültette be az elnökségbe. Az elnök személyét meghagyták, a további önkormányzati források reményében. A nagyvállalkozó befolyását bizonyítja az is, hogy nemcsak a vezetőséget szervezték újra a maguk szája íze szerint, hanem a sportegyesület hivatalos Facebook oldala is kizárólag a holdudvarhoz van bekötve. Az egyesületnél szinte mindenki a nagyvállalkozó embere, még a takarítói, gondnoki posztokon is olyan emberek vesznek fel súlyos tízezreket, akik valamilyen módon kötődnek a nagyvállalkozóhoz. 

Ezért is felháborító olvasni a mostani politikai reakciókat, akik álszent módon siratják el a Csepregi Sportegyesületet. Jómagam élek-halok a sportért, most mégis azt kérem Vlasich Krisztián polgármestert, hogy ne támogassa a bizniszfocit Csepregen. A pénzeknek sokkal jobb helye is van, fel lehet újítani utakat, járdákat, de ennek a bandának forrásokat juttatni felelőtlenség lenne a jelen helyzetben. Oldják meg egymás között, vagy oldja meg a nagyvállalkozó, aki eddig is saját homokozójaként tekintett az egyesületre. Sajnálom, hogy idáig jutottunk, de ami Csepregen jelenleg zajlik, az már nem sportélet, hane kőkemény üzlet.

Tisztelettel:

 "Egy Vas megyei sportszerető"

Szólj hozzá