2019. jún 28.

Vas megyében áll össze a Gyurcsány-Ungár-Czeglédy szövetség

írta: vasivasmacska
Vas megyében áll össze a Gyurcsány-Ungár-Czeglédy szövetség

A vörös polip mindenhol ott van.

vmci.jpg

Négy vádlott esetében hozott döntést szerdán a Szegedi Törvényszék az MSZP volt szombathelyi önkormányzati képviselője, illetve a DK EP-jelöltje, Czeglédy Csaba neve által fémjelzett, több, mint hatmilliárd forintos költségvetési csalás ügyében.  Az ügy húsz terheltjéből négyen vállalták, hogy együttműködnek az ügyészséggel; részletes beismerő vallomást tettek, beismerték szerepüket, így a bíróság esetükben figyelembe vehette az enyhítő körülményeket. A négy vádlottat másfél évtől három év három hónapig terjedő szabadságvesztéssel sújtotta a törvényszék. Kettejük esetében kizárta a feltételes szabadulás esélyét is, mivel a vizsgálat adatai szerint bűnszervezetben követték el tetteiket. A bíróság vagyonelkobzást is elrendelt, amelynek összege az egyik érintett esetében meghaladja a tízmillió forintot. Fontos kiemelni, hogy ők az ügy sokad rendű vádlottjai voltak, mégis több évre börtönben kell menniük, így felmerül a kérdés, mi lesz azokkal, akik egyelőre tagadják a bűnösségüket? 

Czeglédy Csaba egyelőre egyébként nem része az eljárásnak, őt ugyanis védi a mentelmi joga, mivel az Európai Uniós választásokon a Demokratikus Koalíció pártlistáján kapott helyet. Bár Czeglédy igyekszik úgy bemutatni az ellene zajló eljárást, mintha üldöztetés és meghurcoltatás lenne, az ügyész által órákon át sorolt vádak véleményünk szerint aligha lehetnek kitalációk. Ennek ellenére Czeglédy Csaba el tudta érni azt, hogy Szombathelyen ismét ő ossza a lapokat. Így történhetett, hogy a Derkovits lakótelepen bár függetlenként indul, valójában az MSZP-LMP-DK-Momentum-Magyar Kétfarkú Kutyapárt szövetség nem indít ellene jelöltet, azaz abszolút támogatják. Ráadásul az összellenzéki listán (akik az álcivil Éljen Szombathely! néven fognak majd jelölteket állítani) Szuhai Viktor, a DK helyi elnöke, Czeglédy Csaba helyi embere lesz a második helyen, aki hogy-hogy nem korábban pont az egyik olyan bodajki iskolaszövetkezetnek volt az alkalmazottja, melynek neve szintén felmerül a mostani Czeglédy-perben. 

A napnál is világosabb, hogy a vörös polip, melyet Vas megyében szerintünk Gyurcsány Ferenc Czeglédy Csabán keresztül mozgat, mindenhol ott van. (A vörös polipról, és a kommunista családokról itt lehet bővebben olvasni.) Nemény pedig a bábjátékos, akit egyszerre mozgat Czeglédy, és a zavaros hátterű rózsadombi milliárdos, Ungár Péter is. Joggal nevezhetjük a kialakult szituációt perverz koalíciónak, hiszen Neményt -mióta visszafogadta Czeglédyt- mindkét oldalról baráti szeretet veszi körül. A régi mondás szerint a barátom barátja a barátom... Innen pedig egyszerű a képlet. Ungár Péter, akiről még mindig senki sem tudja, hogy az ördögbe került Szombathelyre, és mi a csudát keres itt, a vörös maffiával karöltve igyekszik ismeretlen célból befolyást szerezni. Ungár pedig a fenti elvek alapján Czeglédy szövetségese, hiszen együtt, egymást támogatva indul Czeglédy és Ungár pártfogoltjaként Nemény András. Ebből pedig egyértelműen következik: Ungár Péter Gyurcsány szövetségese. Lehet, hogy tagadja, de a tettei abszolút ezt bizonyítják. Médiafelületet, és politikai támogatást ad a vörös polip szombathelyi csúcsjelöltjének, Nemény Andrásnak és szedett-vedett csapatának. Sokak szerint létezik egy úgynevezett Ungár stratégia, melynek célja, hogy Vas megyét hogyan kebelezze be az ellenzék. Ennek a stratégiának a kiszolgálója Szombathelyen Nemény András és bandája, Kőszegen Farkas Ágnes, Harkai Norbert, Táncsics Péter és Rába Kálmán, Sárváron Németh Zsolt, Szentgotthárdon Szalai Szabolcs és Lábodi Gábor, és még hosszan sorolhatnánk. De a végén úgyis összenő, ami összetartozik, Gyurcsány, Czeglédy, Ungár - szerintünk ők hárman azok, akik a valós hatalmat birtokolni akarják. 

Szólj hozzá