2019. feb 12.

Nemény András öt fő bűne

írta: vasivasmacska
Nemény András öt fő bűne

Elbénázta az M86-ost, kiszúrt a Falco-gyár környékén élőkkel, 17 milliárd forintos adósságot halmozott fel a város, hülye tanácsokat adott az egyetem rektorának és a migráció oldalára állt. Nemény András öt fő bűnét gyűjtöttük össze.

Nem is értjük, Nemény András hogy mer egyáltalán polgármesteri babérokra törni. Már színes csapatot is gyűjtött magának, akikről korábban közöltünk összeállítást. Összegyűjtöttük a magát függetlennek nevező szocialista politikus legfőbb bűneit: 

 

nemenyize.jpg

1.  Elbénázta az M86-ost

2010. előtt Nemény András országgyűlési képviselőként, és fejlesztési politikusként mindent megtehetett volna, hogy épüljön az M86-os. Ennek ellenére ebben az időszakban hiányzott az építéshez szükséges pénz, de még a szükséges tervek is. Mindössze pár kilométer készült el. Pedig Nemény Andás ott ült a Parlamentben, vasi politikusként simán lobbizhatott volna, de nem tette. Vagy ha tette, nem jól tette, ennek megítélését már az olvasókra bízzuk. Az M86-os 2010-ig tartó története mindenesetre Nemény és Ipkovich politikai kudarca. 

 

2.  Ipari területté minősítette a keleti városrészt, ami korábban zöldövezet volt 

2006-ban Nemény András az MSZP szombathelyi frakcióvezetője volt. Ez volt az az év, amikor a keleti városrész lakói elveszítették a kisvárosoi övezeti besorolást, és a területet iparterületté minősítették. A következményeket ismerjük, Falco-füst, bűz, zaj, mely most kezd megoldódni annak köszönhetően, hogy Hende Csaba petíciót indított az ügy megoldása érdekében. 

 

3. Hozzájárult, hogy 17 milliárd forintos adósságot halmozzon fel a város 

Ipkovich György nyolc éves polgármestersége alatt ugyanis ennyivel nőtt Szombathely adósságállománya. Ez napi 7 millió forint. Ehhez asszisztált Nemény András, aki frakcióvezetőként felelt azért, hogy a szocik megszavazzák ezeket a javaslatokat. Ipkovichnak az volt a határozott mondása, hogy egy megyei jogú város úgysem tud csődbe menni. Ennek ellenére folyamatosak voltak a megszorítások, több intézményt be is kellett zárni a rossz gazdasági döntések miatt. Ráadásul sokak szerint presztízsberuházások épültek, melyek valóban nagyon szépek, és nem is elhanyagolhatók, ugyanakkor a prioritásokon azóta is sokan vitatkoznak. 

 

4. Hülye tanácsokat adhatott az egyetem rektorának

Merthogy Nemény András a Nyugat Magyarországi Egyetem stratégiai bizottságát is vezette. (Emlékezzenek, ez volt az a korszak, amikor jelentősen lecsökkent a szombathelyi hallgatók száma.) Hogy pontosan mi ez a stratégiai bizottság, azt azóta sem tudjuk, azt viszont igen, hogy az egyetemmel azóta összevesztünk, a hallgatók száma lecsökkent, a rektor ellen gazdasági bűncselekmény miatt vádat emeltek. Aztán jött a Fidesz, jött a gépészmérnökképzést, majd az ELTE, az egyetem pedig kezd talpra állni, igaz, még bőven van tennivaló. 

 

5. A migráció oldalára állt 

Nem győzzük ismételni Nemény veszélyes mondatát, mely a szombathelyi közgyűlésben hangzott el, miszerint:

A BEVÁNDORLÓK EGYÉBKÉNT KÖZEL SEM JELENTENEK AKKORA PROBLÉMÁT. ÉS VAN RÁ EGY JÓ, VALÓS VÁLASZ, AZ EURÓPAI UNIÓ KVÓTA RENDSZERE

 

Szólj hozzá