2019. már 29.

Megdöbbentő: Törvénytelenül működik az álcivil Éljen Szombathely Egyesület!

írta: vasivasmacska
Megdöbbentő: Törvénytelenül működik az álcivil Éljen Szombathely Egyesület!

Miközben a bevándorláspárti szivárványkoalíció el akarja venni a Szombathelyi Hírlap nevet viselő újság névhasználatát, kiderült, hogy ügyészségi határozat van arról, hogy a szocialisták fedőszervezete, az Éljen Szombathely Egyesület jogtalanul használja a város nevé és a címerét. 

Az Éljen Szombathely Egyesület egy szocialista fedőszervezet. Azért hozták létre, mert a sorozatos botrányok után egyre kínosabb MSZP logóval kampányolni, ezért már a 2014-es választásokon is többen az egyesület jelöltjeiként szerepeltek. Információink szerint idén ez az "álcivil" szervezet fogja tömöríteni a szivárványkoalíció jelöltjeit. A szocialisták megyei elnöke, Nemény András sem mszp-s színekben indul majd, hanem az egyesület logója lesz a neve mögött. 

eljen.jpg

Azon túl, hogy nyilvánvalóan ez a választópolgárok megtévesztése nem szabad elfeledkezni arról a tényről sem, hogy az egyesült közel nyolc éve teljesen szabálytalanul működik. Egy önkormányzati rendelet szerint ugyanis engedélyeztetni kell, ha valaki Szombathely nevét és címerét szeretné használni. Megtette ezt többek között nem is olyan régen a Szombathelyi Hírlap nevű hetilap, akik meg is kapták a névhasználati jogot. Az Éljen Szombathely Egyesület azonban úgy érezte, hogy törvényen felül áll.

eljen3.jpg

A birtokunkba került feljegyzés szerint  dr. Puskás Tivadar  2010. november 19-én tájékoztatta az egyesület akkori vezetőjét, a jelenleg még képviselősködő Kopcsándi Józsefet, hogy az alapszabály áttanulmányozását követően észlelte, az Egyesület a logójában, valamint a pecsétjében is használja Szombathely Megyei Jogú Város címerét. Az Egyesület elnöke nem nyújtott be címerhasználati kérelmet. Később aztán a Kulturális és Sport Bizottság nem értett egyet azzal, hogy  az Éljen Szombathely! Egyesület elnevezésében a város nevét használhassa, tekintettel arra, hogy a kérelmező a városnév használatára érdemtelen. Ezt követően hosszas jogi huza-vonát követően a Szombathelyi Városi Ügyészség kimondta:

Az Éljen Szombathely Egyesület valóban a hivatkozott önkormányzati rendeletben írtak megsértésével használja a nevét.

A csoportvezető ügyész kitér arra is, hogy a névhasználat kérdése nem bírósági, ügyészségi jogkör. Az Egyesület tehát a jogi kiskapukat kihasználva illegálisan használja továbbra is Szombathely nevét és címerét, miközben azok ellen folytat boszorkányüldözést, akik tényleges engedéllyel rendelkeznek. 

 

Szólj hozzá