2019. júl 10.

Itt a bizonyíték arra, hogy Rába Kálmán tudatosan félrevezeti a kőszegieket

írta: vasivasmacska
Itt a bizonyíték arra, hogy Rába Kálmán tudatosan félrevezeti a kőszegieket

A 2020-as magyar költségvetés 100 millió forinttal járul hozzá a kőszegi útfejlesztésekhez, melyből újjászülethet a Dózsa György utca – mondta el a megyei napilapban Básthy Béla, Kőszeg alpolgármestere és Ágh Péter országgyűlési képviselő.

135670_raba_kalman_1.jpg

Nem véletlenül ők közölték a jó hírt, a nyilatkozatukból ugyanis kiderül, hogy

 

  1. Hosszú idő óta zajlottak az egyeztetések a beruházást illetően, ahol Básthy Béla mint városvezető, Ágh Péter pedig mint országgyűlési képviselő dolgoztak közösen a sikerért.

 

  1. A Fidesz-KDNP Országgyűlési Frakciója révén a Kormány támogatásával került a Parlament elé az a költségvetési összegző módosító javaslat, amely tartalmazta, hogy a plusz százmillió forintot útfelújításra megkapja a város.

 

  1. Az ellenzék nem tett semmit, mi több, a jobbikos képviselők - köztük a Vas megyei Bana Tibor is - nemmel szavaztak erre az összegző módosító javaslatra, így ők nemet mondtak a kőszegi fejlesztésekre.

 

És innentől fordul át az egész teljes abszurditásba. A jobbikos Rába Kálmán ugyanis blogbejegyzésében azt állítja, hogy a Jobbik módosító indítványának köszönhető a támogatás. Megkerestük az Országgyűlés honlapján azokat a jobbikos módosító javaslatokat, melyeket a Jobbik Frakciója külön parlamenti szavazásra kikért. Átnyálaztuk mind, de egyikben sem szerepelt még csak Kőszeg neve sem.

 

Mi tehát az igazság? Rába Kálmánék valójában semmit nem intéztek Kőszegnek.

 

  1. Az ellenzék összesen 800 körüli módosító indítványt adott be, melyek lenullázták volna az ország tartalékait. Az egyik bizottság elé valóban került egy jobbikos indítvány Kőszeggel kapcsolatban, ami viszont teljesen áttekinthetetlen volt. 400 millió forintot kértek egy sor megoldandó feladatra, ám tételesen nem is részletezték, hogy mire mennyi forrást igényelnek, így az már a bizottsági ülésen elvérzett.

 

  1. Rába Kálmán vélhetően erre az indítványra hivatkozik, de mivel ez az indítvány elvérzett, pont azt bizonyítja, hogy ők semmit nem tudnak elintézni.

 

  1. De itt még nincs vége. A Jobbiknak ugyanis a bizottsági kudarc ellenére lett volna lehetősége arra, hogy a parlamenti szavazásnál a költségvetés elfogadásakor módosító indítvánnyal éljenek Kőszeg ügyében. Más ügyekben ezt meg is tették. Kőszeggel azonban nem foglalkoztak, így erős a gyanú, hogy Rába Kálmán még a saját párttársainál sem tudta elintézni, hogy foglalkozzanak Kőszeggel.

 

A tény tehát az, hogy Rába Kálmán elsősorban facebook huszár, másodsorban blogger, de semmiképpen sem Kőszegért hatékonyan tenni tudó döntéshozó. Egyszerűen nincs eszköze arra, hogy bármi forrást szerezzen a városnak. Ahogy hallani, a helyi ellenzéki vezetők is elutasítják, hogy ő legyen a polgármesterjelölt Kőszegen.

Szólj hozzá