2019. júl 19.

Koczka Tibor hónapok óta a Pro Savaria polgármesterjelöltjének készül

írta: vasivasmacska
Koczka Tibor hónapok óta a Pro Savaria polgármesterjelöltjének készül

A jobboldalon senkit nem lepett meg, hogy Koczka Tibor alpolgármester Molnár Miklós nyomdokaiba lépve nekiment a kormánypárti tábornak. Ahhoz, hogy megértsük, mi is zajlik jelenleg a városban, érdemes több tényt is figyelembe venni. Aki nem szeretne sokat olvasni, annak eláruljuk a történet végét:

02392318-b9f2-46c4-88bf-9056fdd0845e.jpeg

a Fidesz egységesebb, mint valaha, minden esély megvan rá, hogy továbbra is jobboldali vezetése legyen a városnak, ám az Ungár Péter-Nemény András-Molnár Miklós tengely Czeglédy Csabával kiegészülve mindent megtesz annak érdekében, hogy azt a látszatot keltse, hogy káosz van a fideszesek háza-táján. Ezért lesz Koczka Tibor a Molnár Miklós-féle Pro Savaria polgármesterjelöltje, és azt fogják majd kommunikálni, hogy ők az igazi fideszesek.

Ez tehát a spoiler, most jöjjön a részletesebb kifejtés!

Koczka Tibor 2014 előtt a Szombathelyi Médiaközpont vezetője volt. Munkatársai egybehangzóan állították róla, hogy kiválóan végezte a munkáját, jó szakember volt. Ebben az időben Hende Csaba figyelt fel az egyébként ekkor már Szentendrén dolgozó, Gencsapátiban élő Koczkára, és kérte fel alpolgármesternek. A kampányban a fideszesek egy emberként álltak ki Koczka mellett akkor, amikor egyébként az egész baloldal őt támadta, amiért ő volt a Szombathelyi7 nevű újság főszerkesztője. (Ebben is sorstársak Molnárral, akit szintén megvédett Puskás Tivadar akkor, amikor ittas vezetésen kapták.) Érdekes módon Koczka ebben az időben még nem hangoztatta, hogy messze van az újság a keresztény értékektől, holott az is egy jobboldali hangvételű lap volt. 

A bizalmat az is bizonyítja, hogy párton kívüliként, és Szombathelyen ismeretlenként megkapta a legjobboldalibb körzetet, Kámon-Herény környékét. A győztes választásokat követően pedig Puskás Tivadar őt kérte fel, hogy alpolgármester legyen. A jobboldali holdudvar tagjai közül már ekkor többen jelezték, hogy a korábbi ciklust is végigdolgozó Lendvai Ferenc erre a feladatra sokkal alkalmasabb lenne, ám mindenki bízott abban, hogy Koczka vezetői tapasztalatai alkalmassá teszik arra, hogy jó alpolgármester legyen.

Öt év távlatából azonban kijelenthető, hogy nem lett az. Koczka vezetői kudarcai közé tartozik a Weöres Sándor Színház ügye, ahol egyedüliként nem szavazta meg Jordán Tamás színházigazgatói kinevezését. Ugyancsak az ő feladata lett volna a Haladás Sportkomplexum és a hozzá tartozó szakosztályok finanszírozásának menedzselése, ám láthatóan ez a feladat is túl nagy falatnak bizonyult számára. A városi szóbeszéd szerint elsősorban emiatt a két ügy miatt döntött úgy Hende Csaba, a Fidesz szombathelyi választókerületi elnöke, hogy nem támogatja tovább Koczkát. -Be kellett látni, hogy Koczka médiaszakembernek kiváló, alpolgármesternek, vezetőnek meg egyszerűen csapnivaló - mondta el egy, az ügyet közelről ismerő politikus, aki azt is hozzátette, hogy az elmúlt öt évben Koczka leginkább azzal aratott maradandót, hogy különböző futós képeket posztolt a facebookra. Ez viszont nagyon kevés ahhoz, hogy sikeres várost menedzseljen valaki -hangzott el. 

 

Hende Csaba nem árult zsákbamacskát. Már évekkel ezelőtt közölte Koczkával, hogy teljesítménye alkalmatlanná teszi arra, hogy a jövőben is politikai szerepet vállaljon a Fidesz színeiben Szombathelyen. Koczka állítólag akkor azzal hárított, hogy ő maga sem élvezi a feladatot, és szívesebben dolgozna a jövőben a médiában. Koczka információink szerint  pár hónapja meg is állapodott Molnár Ágnessel, a Fidesz regionális pártigazgatójával  és Hende Csabával, a Fidesz választókerületi elnökével arról, hogy ősszel nem indul. Visszatér a médiába, és ehhez kérte a két vezető támogatását. Cserébe megfogadta, hogy mindvégig lojális marad a Fideszhez. Ezt az egyezséget rúgta fel korábbi illojális megnyilatkozásai (újság, Haladás, stb) után tegnapi sajtótájékoztatójával is. Néhány hónappal ezelőtt azonban újfajta hírek kezdtek el terjedni. A Fideszt és a jobboldali közösséget korábban már eláruló Molnár Miklós ugyanis mindent elkövetett, hogy a saját holdudvarába csábítsa Koczkát. A két politikust nemzedéki kapcsolat köti össze, ugyanabba a gimnáziumba jártak, és egyre többet látják őket együtt ebédelni egymással, és Ungár Péterrel is. Molnár Miklóssal néhány héttel ezelőtt az Azonnali.hu készített videós interjút. A beszélgetés végén Molnár kaján vigyorral közli az arcán, hogy a Pro Savariának vélhetően nem ő lesz a polgármesterjelöltje, hanem valaki más. Szinte biztos, hogy ez a valaki más Koczka Tibor lesz.

A mostani Koczka nyilatkozatok alapján a képlet egyszerű: Úgy próbálják majd meg eladni, hogy az igazi Fidesz a Pro Savaria. Így próbálnak majd meg szavazatokat elvenni a kormánypárttól. Nem kétséges azonban, hogy a következő forgatókönyvet eszelték ki:

MSZP-DK-Éljen Szombathely!-LMP-Magyar Kétfarkú Kutyapárt-Momentum-Stb: Összellenzéki baloldal, akik azt hangoztatják, hogy Szombathelyen meggyengült a Fidesz

Pro Savaria: Molnár Miklóssal és Koczka Tiborral, - rajtuk keresztül mutatják be, hogy Szombathelyen meggyengült a Fidesz, holott mindkettő pitiáner, súlytalan áruló. 

Molnár és Koczka arra játszanak, hogy listáról két mandátumot szerezzenek. Úgy tudjuk, Nemény egyébként felajánlotta Molnár Miklósnak, hogy amennyiben sikerül megosztania a fideszes szavazókat, úgy továbbra is lehet gazdaságért felelős alpolgármester.  Ne lepődjünk tehát meg, ha a jövőben Koczka bejelenti, hogy a hiteles jobboldaliak a Pro Savariaban vannak, és éppen ezért elfogadta, hogy ő lesz a polgármesterjelöltjük. Jól bevállt kommunista taktikák ezek, egyetlen céllal: hogy becsapják a szombathelyieket. A baloldal mindig is árulókra alapozta a politikáját, így történt ez 2006-ban is, amikor két ősfideszes, Szabó Gábor és Gyimesi József biztosította a baloldali többséget a szombathelyi közgyűlésben. Így van ez most is, amikor Molnár Miklós árulása miatt került nehéz helyzetbe Szombathely. Ne hagyjuk, hogy ősszel is így legyen! 

Szólj hozzá