2019. ápr 07.

Ipkovich György is elküldte Czeglédy Csabát a francba

írta: vasivasmacska
Ipkovich György is elküldte Czeglédy Csabát a francba


Repedezik a baloldali összefogás Szombathelyen. Ipkovich György és Czeglédy Csaba már a sajtón keresztül üzengetnek egymásnak. Eközben egyre több ellenzéki szavazóról lehet tudni, hogy otthon marad az őszi önkormányzati választásokon, az mszp-seknek a Jobbikal és az LMP-vel, az LMP-nek leginkább a DK-val van baja. 

370668_juniusi_kozgyules.jpg

Meglepő interjút adott dr. Ipkovich György, Szombathely egykori szocialista polgármestere a Nyugat.hu-nak. A cikk legviccesebb mondata nyilvánvalóan az, amikor Ipkovich arról beszél, hogy "sok víz folyt le a hátamon annak érdekében, hogy menjenek a dolgok". Ezen túl azonban az interjú valójában egy politikai üzengetés, az üzengetés címzettje pedig Czeglédy Csaba. Mint ismert, Czeglédy szeretne önkormányzati képviselőként indulni a Derkovits lakótelepen, a szocik azonban ezt nagyon nem kultiválják. Most Nemény András magyarhangjaként Ipkovich György volt az, aki elküldte a selyemzsinórt Czeglédynek. 

A mostani nyilatkozatból látszik, hogy igaz a Szombathelyi Hírlap aktuális címlapja, miszerint Nemény és Czeglédy összevesztek.

 

192c79b3-c4a8-4c88-a18d-bf76270bf32c.jpeg

Ha ugyanis nagy barátság lenne közöttük, akkor nyilvánvalóan nem a sajtón keresztül üzengetnének egymásnak. Meglepő, hogy Czeglédy mögül milyen gyorsan hátráltak ki a szocialisták. Úgy tűnik, elkezdődött Czeglédy ekézése a baloldalon, az egyelőre igen gyenge látogatottsággal rendelkező Szombathelyi Srácok című szocialista facebook oldalon például már azzal vádolják, hogy némi készpénzért cserében akar ártani a baloldali összefogásnak. 

26491906-b6ab-4b86-a74c-74a7a29b75f9.jpeg

És íme Ipkovich nyilatkozatának legérdekesebb része:

Csaba abban a házban nőtt fel. ahol akkor én is laktam, és valóban van egy ilyen apa-fiú fíling kettőnk között. Tegyük hozzá, hogy kemény vitáink is voltak. Csaba egy nagyon tehetséges srác, szerintem még sokra fogja vinni, ha el nem baltázza, mint az öreg székely a kocsirudat.

Úgy gondolom, most fel kellene ismernie, hogy ebben a helyzetben, ebben a környezetben neki nincs önkormányzati képviselői szerepe.

Ez egy nehéz dolog, főleg ennek a felismerése. Itt most megy ez a szekér, összeállt a kép, és tényleg megvalósult az az ellenzéki összefogás, aminek már régen meg kellett volna valósulnia országos szinten is. De a fene tudja miért, ott fent soha sem áll össze. Mindenki tudja, mit kellene csinálni, mégsem azt csinálják.

Én most a Csabát önmérsékletre szeretném kérni, kérem, hogy vegye tudomásul, neki itt most nincs az a szerepe, amit ő gondol. Ezt baromi nehéz kimondani, de ez az igazság. Nekem sincs szerepem, már bocsánatot kérek. Ez most úgy állt össze, hogy mi azzal tudunk segíteni, ha egy lépést hátralépünk. Tegyük hozzá, hogy a Csaba korábbi tevékenységének és az enyémnek is a hathatós segítségével jött létre a jelenlegi helyzet.

Az országos politika sem azért ostorozza a Csabát, mert helyben jól szerepel, őt országos politikusként vették elő. Nem tudom, hogy ő miért ragaszkodik a helyi politikához. Ha elfogad tőlem egy üzenetet, kérem, hogy most lépjen hátrébb és keresse meg a megfelelő terepet magának. Nem beszélve arról, hogy egy súlyos büntetőeljárás van a háta mögött, ezt nem lehet nem figyelembe venni.

Most azt csináljuk, hogy a Fidesz által irányított hatóságok kénye-kedve szerint vagy bemegy a börtönbe, vagy nem megy be? Erre nem lehet feltenni egy város jövőjét. Én ezt a bölcsességet kérem tőle. Rengeteg hasznot tud hajtani, de rengeteg kárt is tud okozni. Nem tudom, most miért ennyire türelmetlen, azt a magatartást kívánom neki, amit korábban tanúsított.

Czeglédy Csaba kommentben és Facebookon reagált, lerázva magáról Ipkovich apáskodását. 

Ha már az üzengetésnél tartunk egy vasárnap este:

Nem Ipkovich György dönti el, hogy lesz-e szerepem a szombathelyi közéletben, hanem a választók.

A politika a kompromisszumok művészete - ezt tőle tanultam. Ő pedig tőlem tanulhatta volna meg, hogy ha valaki ért a szombathelyi választásokhoz, az én vagyok. Nélkülem soha nem lett volna polgármester sem 2002-ben, sem 2006-ban. 2010 esélytelen volt, bár én akkor is győzni tudtam. 2014-ben pedig azért nem nyert, mert nem hitte el, hogy nyerhet, és én nem tudtam helyette minden melót elvégezni.

Aki azt gondolja ma Szombathelyen, hogy csak meg kell várni az októbert, és a baloldal ölébe hullik a győzelem, az balga.

Nem engem kell legyőzni, hanem a Fideszt. De még a letépdesett szárnyú Csabával sem bírtok...

Szólj hozzá