2019. júl 12.

Zavaros “Összefogás” Kőszegen

írta: vasivasmacska
Zavaros “Összefogás” Kőszegen

Talán nincs még egy olyan szervezet az országban, amely ennyire megcáfolná saját nevét. Miközben az összefogást hirdeti, leginkább egy város megosztottságáért tesz.

19ada310-3dac-430f-aac4-acc3b74c2866.jpeg

Az Összefogás Kőszegért Egyesületről már a Facebook oldalukra vetett futó pillantással is meg lehet állapítani, hogy nem egy civil, sokkal inkább egy ellenzéki politikai szervezet. Bejegyzéseik folyamatosan a város vezetését támadják, miközben nem riadnak vissza a durva, személyeskedő megnyilvánulásoktól sem.

Érdekesség, hogy Kőszegen 2006-ban, 2010-ben és 2014-ben is állítottak jelöltlistát. A három választáson összesen húsz jelöltjük volt, de közülük mindössze egyetlen személy indult egynél többször (Tőke László kétszer volt jelölt), mindenki más csak egyszer szerepelt. Felmerül a kérdés, hogy az egyesületnek van-e egyáltalán valós tagsága, vagy mindig csak a választásokra állnak össze alkalmi listával, egy gyors casting után?

További kérdőjeleket vet fel az is, hogy 2014-ben bejutott két képviselőket (Tóth Gábort és Plechl Tibort) Harkai Norbert, az egyesület elnöke másfél év után a sajtón keresztül szólította fel, hogy adják vissza a mandátumukat. Vajon mit várhatnak a kőszegiek egy olyan szervezettől, amely 13 év alatt összesen két képviselőt küldött a Városházára, és őket másfél év után saját maguk szólították fel lemondásra?

Az egyesület valódi működését erősen megkérdőjelezi az a tény is, hogy az elmúlt esztendőkben éveken át nem adták be a kötelező mérlegbeszámolókat a Vas Megyei Törvényszékhez, majd 2019. január 19-én négy év beszámolóját adták le egyszerre, teljesen azonos tartalommal. Minden évben fillérre ugyannyi bevételt és ugyanannyi kiadást tüntettek fel! Vajon mekkora lehet az esélye annak, hogy egy valóban működő szervezet négy éven keresztül hajszálpontosan ugyanannyi bevételt és kiadást könyvel el? Szerintünk semennyi. (A cikk végén részletesen is megmutatjuk az ügy hátterét bizonyító dokumentumokat)

Különösen megmosolyogtató, hogy az Összefogás Kőszegért Egyesület a város fejlesztésére vonatkozó kérdésekre rendre azt válaszolja: volna pénz, csak pályázni kell! Mindeközben az egyesület Törvényszékhez leadott beszámolói szerint eddig soha egyetlen pályázatot sem nyert, sőt az utólag beadott mérlegek szerint a tagdíjakon túl semmilyen legális pluszforrást nem sikerült szerezniük. Értelmetlen kabarépolitizálással próbálják magukra felhívni a figyelmet, ma épp a Városháza előtt tették le a képzeletbeli sportcsarnokuk alapkövét. Ők azok, akik csak a pálya széléről tudnak vállalhatatlanul fröcsögni, miközben valódi eszközük, kapcsolatuk nincs a város építésére. 

Az egyesület tagságáról sem deríthető ki túl sok minden. A harsány hangvételéről ismert Harkai Norbert elnök mellett a facebook oldal kommentelői között rendre felbukkan a politikai szálak kuszálásában nagy gyakorlatra szert tett Táncsics Péter,Zuschlag János egykori barátja, a kőszegi MSZP korábbi prominense, aki korábban kamupártok alapításával tett szert országos ismertségre. A jelek szerint most az Összefogás Kőszegért Egyesületen keresztül szeretne befolyást szerezni. Információink szerint javában zajlik a polgármesteri casting. Ráadásul a rózsadombi milliárdos, Ungár Péter által finanszírozott szombathelyi weboldal cikkei alapján úgy látszik, akár az EP-választáson Kőszegen mindössze 273 szavazatra zsugorodottJobbik is csatlakozhat a zavaros hátterű egyesülethez.

 

Látható, hogy az elmúlt évek beszámolóit 2019-ben nyújtották be. Vajon miért?

af2db6ff-3b4a-4c5b-9afa-f26e2826ee30.jpeg

e7de5820-09af-4ea2-9e81-0af51b825e54.jpega694b80e-c647-43de-96cf-57f3c24035d5.jpegh

 

 

Szólj hozzá