2019. ápr 24.

Így halt meg a Momentum utcafóruma, avagy reklámozzon téged a Farkas Bazsi

írta: vasivasmacska
Így halt meg a Momentum utcafóruma, avagy reklámozzon téged a Farkas Bazsi

Kedden Szombathelyre érkezett a Momentum plakátautónak álcázott műhely kocsija. Befutott a belvárosba és az éppen ekkor érkező Donáth Anna vezetésével azon nyomban bele is fogtak volna egy utcafórumba, a probléma ott kezdődött, hogy minderre rajtuk kívül nulla, azaz nulla ember volt kíváncsi.

 

Így hát úgy döntöttek, hogy a méltán népszerű Uránia Borozó felé veszik az irányt, ahol aztán - mit ad Isten – az Ungár Pepi-féle liberó portál „húzónevébe” botlottak, aki azon nyomban meg is interjúvolta őket. Túl népszerű a pártod, eddig komolyan vettek a választóid? Akkor csináljon veled interjút a Farkas Bazsi. 

momentum.jpg

„ …bár egy utcafórumot is meghirdetett a párt, a szaharai homokkal érkező áprilisi eső ezt végül elmosta.” Erős felütés. Nekem a keddi eső nem tűnt túl intenzívnek és emlékeim szerint elég rapszodikusan esett, inkább esegetett, csepergett. Amúgy az Ungár portál és a másik ballibsi honlap is közöl jócskán képeket. Ezeken jól látható, hogy a lőtéri háromlábú kutyát nem érdekelte sem Donáth Anna, sem a szombathelyi, tök ismeretlen („nímand”) momentumos csapat. Aztán persze Mészáros, Mészáros, Orbán. Majd Orbán, Mészáros, Orbán. Aztán oktatás, egészségügy, EU-s pénzek, Orbán, Mészáros, Orbán. Megtudjuk, hogy a Momentum pártcsaládja az EU-ban az ALDE (lesz, ha bejutnak egyáltalán), amelyet jelenleg éppen korrupciós ügyek garmadája remegtet meg. Anna szerint a Momentum kifejezetten a rendszer ellen jött létre és nem foglalkozik más ellenzéki párttal. Annyira nem, hogy helyben totálisan összefogtak a posztkomcsi MSZP-vel és csatolmányaikkal, a listára pedig teljesen érdemtelenül két momentumos jelölt is felkerült, méghozzá a budai milliárdos, az LMP-s Ungár Péter jóvoltából. Ennyit az ellenzéki pártokhoz való viszonyukról.

A lényeg, hogy ha bejutnak, akkor a korrupt ALDE progresszív progresszívjeivel fognak majd progresszíveskedni. Aztán a klímaváltozás, robotizáció, globalizáció, stb. Sok sületlen marhaság, ami szerintük megoldásra vár. A végén csak kinyögi azt, ami a DK-tól az MSZP-n át a neo-eszdéeszes Momentumig az összes ilyen alakulatot összeköti: „De ugyanúgy hiszünk a közös határvédelemben, és abban is, hogy akár közös pénzügyminiszter is lehetne, de azt is szeretnénk, ha az európai identitás eljutna odáig, hogy a következő EP-választásnál már nem nemzeti pártokra, hanem az EP-ben ülő pártcsoportosulásokra, hogy ezzel jobban érezzék a választók, hogy ők is a nagy európai döntéshozásnak a részei."

A mondat nem azért értelmetlen, mert rosszul másoltam ide. A „pártcsoportulásokra” szó után hiányzik a „szavaznának a választók” kifejezés. Amúgy hemzseg az egész a hibáktól, de nem is ez az érdekes. A Momentum nyilvánvalóvá tette, hogy a pénzügyek nemzeti kézből való kivétele mellett egy föderális Európai Egyesült Államokat vizionálnak, ahol már a pártok sem nemzeti alapon szerveződnek. 

Még jó, hogy a Farkas Bazsi beszélgetett velük

Szólj hozzá