2019. ápr 25.

Így köpi szembe Nemény András Jordán Tamást

írta: vasivasmacska
Így köpi szembe Nemény András Jordán Tamást

Vannak annak valami böszme bája, ami most történik Nemény András lelkében. Az egykori országgyűlési képviselő, akinek még soha nem sikerült egyéniben nyernie, mióta polgármester szeretne lenni Szombathelyen, folyamatosan megtagad maga körül mindent és mindenkit. 

 jordan.jpg

Kezdődött azzal, hogy miután régi barátja, Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásba került, keresett magának egy új havert, a homoszexualitását a napokban nyíltan felválalló rózsadombi milliárdos, Ungár Péter személyében. (Ungár egyébként a legfrissebb mérések szerint a legnépszerűtlenebb magyar politikusok közé tartozik, így nem csodáljuk, hogy Budapestről Szombathelyig menekül szeretetért)

Folytatódott azzal, hogy megtagadta Gyebrovszki János mszp-s önkormányzati képviselő emlékét, aki örökségül hagyta neki körzetét, a KISZ-lakótelepet. (Gyebrovszkiról korábban is megírtuk, hogy sok vitája volt a jobboldallal, de a körzetért végzett érdemei vitathatatlanok) Nos, ezt a körzetet adta át most Nemény új lmp-s barátjának, Németh Ákosnak, aki Czeglédy Csaba szavaival élve egy igazi nímand. 

nemenyjobbik.jpg

Azon már nem is csodálkozunk, hogy a jobboldalt eláruló Molnár Miklóssal azonnal lepaktált, ahogy erre volt lehetősége. 

A történet azonban nem ér véget. A napokban ugyanis az azonnali.hu stábja forgatott Szombathelyen. (Az Azonnali.hu portál tulajdonosa Ungár Péter, tudják, ők voltak azok, akik a napokban szépnek nevezték a lángoló Notre Dame-ot.) A videóban megszólal Molnár Miklós, akit olyan közelről vesz a kamera, hogy mélyen a szemébe nézve mi úgy vélekedtünk, ennél az embernél bizony komoly problémák vannak. Nemény András is nyilatkozik, az ő esetében meg arra jöttünk rá, hogy szegény állandóan be van rekedve. Ami újdonság, hogy megszólalt Koczka Tibor fideszes alpolgármester is, aki elsősorban a kompromisszum fontosságát hangsúlyozza a videóban. Szerinte nem kellett volna összeveszni Molnárral, és úgy véli, a választások után is ilyen szoros lett a két politikai erő közötti eredmény. Koczka szavait most nem szeretnénk minősíteni, tegyék meg helyettünk azok, akik akarják.

Az viszont óriási álszentség Nemény részéről, hogy annak a Koczka Tibornak a szavaira hivatkozik kéjes örömmel a Facebookon, akit 2014-ben még mindennek elmondtak az akkori választási kampányban. Ráadásul Koczka Tibor volt az, aki megakadályozta elsőkörben Jordán Tamás újbóli kinevezését a Weöres Sándor Színház élére, és a második körben is egyedül Koczka volt az, aki tartózkodotott a direktor támogatását illetően. Márpedig Nemény eddig gyakran büszkélkedett azzal, hogy Jordán Tamás a barátja, most mégis azzal az emberrel próbál parolázni, aki majdnem kinyírta az igazgatót. 

A végére csak egy mondat: Kíváncsiak leszünk, hogy Nemény mikor idéz ugyanekkora lelkesedéssel mondjuk Czeglédy Csabát, akit a helyi baloldal egyre inkább el akar hallgat(tat)ni.

Szólj hozzá