2019. júl 28.

Már nem  Árvai Roland az Éljen Szombathely! képviselőjelöltje

írta: vasivasmacska
Már nem  Árvai Roland az Éljen Szombathely! képviselőjelöltje

 Mégsem Árvai Roland lesz az Éljen Szombathely! képviselőjelöltje az egyik szombathelyi körzetben. Bár egyelőre titkolják, úgy tűnik, egy fiatal momentumosra cserélték.

arvai.jpg

Bár az ellenzék korábban hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Árvait indítják, nagyon úgy tűnik, hogy titokban lecserélték. Több olvasónk jelezte ugyanis, hogy Sátory Károly körzetében egy ismeretlen momentumos fiatalember kezdett el kampányolni, és több helyütt is jelezte, hogy márpedig ő lesz a jelölt. Árvai Roland korábbi indítása azért is érdekes, mert 2010-ben ő volt a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje, később azonban a szocialistákkal kezdett el jó kapcsolatot ápolni.

Úgy tudjuk, hogy az ismeretlen fiatalember a szentgotthárdi Opel gyárban dolgozó Nagy Donát, aki egyébként a Momentum helyi szervezetének elnöke. Állítólag azt követően harcolta ki magának az egyéni képviselői helyet, hogy pártja a vártnál jóval jobb eredményt ért el az Európai Parlamenti választásokon, ezért neki jár az egyéni körzet. Az viszont nagy kérdés, hogy Nemény Andrásék hivatalosan miért nem mondták el a választóknak, hogy lecserélték a jelöltjüket.

Annál is inkább érthetetlen, mert nem ez lett volna az első ilyen csere. A zanati körzetben korábban az LMP-s Horváth Zoltánt jelentették be indulóként, ám később kiálltak, és elmondták, hogy egy civilre cserélték eredeti jelöltjüket. A Derkovits lakótelepen pedig eredetileg László Győző szállt volna a ringbe, ám később neki is le kellett mondani egyéni ambícióiról, és az Éljen Szombathely! Czeglédy Csaba támogatásáról döntött, aki egyébként nem az egyesület színeiben, hanem függetlenként indul. Úgy tűnik, a jelöltek indulásával kapcsolatban a baloldali szervezeten belül sincs teljes egyetértés. Korábban Czeglédy Csaba nevezte nímandnak a Százhold városrészen induló Németh Ákost, aki egyértelműen a zavaros rózsadombi milliárdos, Ungár Péter emberének számít.

Egy, a helyi szocialisták belügyeit ismerő személy megerősítette, hogy Nemény Andrásák bár kifelé azt kommunikálják, hogy győzni fognak, valójában egyre bizonytalanabbak a jövőt illetően. –Aki teheti keres egy kicsit is esélyes körzetet, míg a lista befutó helyeire olyan emberek kerülnek, akik alig dolgoztak az elmúlt években. Sokan nem értik például, mit keres Szuhai Viktor a második helyen, akinek ráadásul még saját körzete sincs – árulta el forrásunk.

Szólj hozzá