2019. feb 03.

Utánajártunk: Mi az igazság Fehér László kampányheves kirohanásával kapcsolatban?

írta: vasivasmacska
Utánajártunk: Mi az igazság Fehér László kampányheves kirohanásával kapcsolatban?

Civilként fogalmazott meg kritikát Sipos Tibor, a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium igazgatója a helyi városvezetés tehetetlenségével kapcsolatban, mire Fehér László, a város polgármestere azonnal ellentámadásba lendült. A Vasi Vasmacska egy Facebook bejegyzés kapcsán járt utána az igazságnak, és meglepetésünkre kiderült, egyre többen félnek vállalni a véleményüket Celldömölkön.

 

feherlaszlo.jpg




A megyei napilapnak adott interjút Sipos Tibor, a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium igazgatója, aki többek között arról beszélt, hogy

a Fehér László vezette önkormányzat tehetetlennek bizonyult az intézmény problémáinak megoldásában. Mint ismeretes, korábban az iskola állapota jelentősen romlott, még azt is pletykálták, hogy meg fog szűnni a celldömölki gimnázium.

Sipos Tibor azonban kollégáival összefogva keményen dolgozott azért, hogy mentsék, ami menthető, és végül sikerrel jártak. Kiváló szakmai munka folyik az iskolában, ráadásul komoly központi támogatásokat nyert el az intézmény, így az épület is megújulhatott. Sipos az interjúban mesél a múltjáról, a családjáról, a kollégái példamutató munkájáról, és még sok minden másról is.

sipi.jpg
Megtámadta a civil nyilatkozót a szocialista polgármester 

Ezért is meglepő, hogy Fehér László, a város szocialista polgármestere egy civil ember nyilatkozatára azonnal ekkora kampányhévvel reagált.

Celldömölk első embere először Facebook oldalán lendült politikai támadásba, később aztán a teljes propaganda gépezet beszállt, a Városi Televízió is nekiállt dolgozni annak érdekében, hogy aláássa Sipos Tibor becsületét, de a Vasi Vasmacskának többen jelezték, hogy a polgármester kezében lévő Új Kemenesalja is igyekszik mindent megtenni azért, hogy kiszolgálja a politikai üzenetküldés szándékát.

Sipos Tibor becsületét akarták a sárba tiporni


Bár Fehér Lászlónak csak el kellett volna olvasnia végig Sipos Tibor nyilatkozatát, úgy tűnik, egyből támadásba lendült. Megtámadott egy civil embert, aki egy fél mondattal kritizálni merte az általa vezetett önkormányzat tehetetlenségét. Annak ellenére, hogy azonnal megpróbáltak Sipos becsületébe gázolni, ő higgadtan válaszolt a Facebookon a polgármesternek. Mint írta, arra hívta fel a figyelmet, hogy volt időszak, amikor az önkormányzat sajnos tehetetlennek bizonyult a gimnázium problémáinak orvoslásában.  – A múlt felidézése után azonban az elmúlt évek fejlesztéseivel folytatódott az írás. A cikkben az is benne van, ha tovább olvassa, hogy kormányzati támogatást kerestünk - bízom abban, nem ez zavarja a tehetetlenségen túl - és ennek révén széleskörű összefogás jöhetett létre a gimnáziumért. Így több ütemben fejlődhetett az épület és környezetünk. Ön is az energetikai pályázattal kezdi a felsorolását, hiszen egyetértünk: az akkori Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jó döntése volt az első lépés, amely a széleskörű összefogáshoz vezetett – olvasható Sipos levelében.

Sips Tibor további együttműködésre mutatott rá, mely pont azt jelzi, hogy ő szemben a szocialista Fehér Lászlóval, jobb és baloldaliakat egyaránt képes összehozni.

Abban reménykedem, hogy a gimnázium elmúlt évekbeli története nem megosztottságot szül, hanem példát ad, hiszen ez a széleskörű összefogás a gimnáziumért, az itt tanuló fiatalokért jobb és baloldali döntéshozókat egyesített, egy jó célért. Ez pedig jó üzenet a felnövekvő nemzedéknek. -írja Sipos Tibor

A Facebookon közzétett levélben arról is olvashatunk, hogy a polgármester által kritizált Vas Népe cikkben már rámutatott, hogy a kormányzati támogatás után széleskörű összefogás jött létre. Mint írja, ennek sokan tagjai voltak a Kormánytól kezdve az országgyűlési képviselőn keresztül a tankerületen át a Fehér László által vezetett önkormányzatig. 

feherlaszlo2.jpg

Fehér László politikai nyilatkozata azért is álságos,

mert korábban még ő maga is megerősítette a saját tehetetlenségét, éppen az ő irányítása alatt működő Új Kemenesaljának. Akkor elmondta, 2014-ben nyílt egy pályázati lehetőség, beadták a terveket, de nem nyert a pályázat, tartaléklistára került. Innen idézzük Fehért: Ágh Péter országgyűlési képviselő javaslatára és közbenjárására sikerült egy másik pályázati lehetőséget találnunk, a képviselő úr lobbi-tevékenysége folytán ez a második pályázat gyors sikerrel járt.

(Mint azt a belinkelt cikk is bizonyítja, Ágh Péter figyelmét az áldatlan állapotokra Sipos Tibor, az intézmény vezetője hívta fel)

 
A lakosság fél Fehér Lászlót kritizálni

A Vasi Vasmacska stábja a hétvégén Celldömölkön járt, hogy megkérdezze az embereket, miért reagálhatott ilyen agresszívan a polgármester. – Minden mindennel összefügg – tárta szét a kezét egy lila kabátos hölgy a Vasútállomás mellett.

Mint mondta, az emberek már nem is mernek véleményt nyilvánítani a Facebookon, mert többen arról beszélnek, hogy az önkormányzatról listázzák azokat, akik Fehér Lászlót kritizáló kommenteket helyeznek el egy-egy felületen.

– Egyébként szerintem Sipos Tibor sem volt elég bátor, sokkal több problémát is felsorolhatott volna – kapcsolódott be a beszélgetésbe az egyik helyi üzemben dolgozó férfi. – Évek óta mondogatjuk, akinek lehet, hogy fel kéne újítani az utakat és a járdákat, de senki nem hallgat ránk. A polgármester meg ne vegyen mindent támadásnak, inkább dolgozzon a városért, ahelyett, hogy interneten nyilatkozgat – hangzott a markáns felszólítás.  

Szólj hozzá

MSZP Fehér László Celldömölk Sipos Tibor Berzsenyi Dániel Gimnázium