2019. feb 27.

Miért lett áruló Szombathely primadonnája, Molnár Miklós?

írta: vasivasmacska
Miért lett áruló Szombathely primadonnája, Molnár Miklós?

Azt mondja, nem tud már polgármesterként tekinteni Puskás Tivadarra, aki tényleg a választóknak köszönheti a megbízását. De hogyan taktikázta ki Molnár Miklós, az örök vesztes, hogy mégis a hatalom közelébe férkőzhessen, és miért viselkedik most úgy, ahogy a hatalom megtartása érdekében? Hosszabb elemző írásunk következik.

Néhány tény Molnár Miklósról:

-2006-ban a Fidesz-KDNP-Pro Savaria polgármesterjelöltjeként elbukta a választásokat

-2010-ben meggyőzte Puskás Tivadart, hogy őt is nevezzék ki alpolgármesternek

-2012-ben ittas vezetésen kapták, de nem mondott le

-Míg 2010-ben fideszes jelöltként 879 szavazatot kapott a választókörezetében, 2014-ben a Pro Savaria színeiben indulva már csak 175-en voksoltak rá. Ennyit ér Molnár önmagában

-Ismeretlenek 2017-ben a "Kétszer tette tönkre a STYLT" feliratot vetítették ki a ruhagyárra. Molnár STYL-lel kapcsolatos botrányairól itt lehet bővebben olvasni

styl.jpg

-A Falco-gyár ügyében sokak szerint ő a lakók helyett a gyár érdekeit képviseli. Több felszólalásában is megvédte a környzetterhelő vállalatot

A konzervatív jobboldal tagjai mindig is fenntartással kezelték, hogy mit keres táboron belül a hosszúperesztegi TSZ elnök hiperaktív fiacskája, aki 2006-ban a Fidesz-KDNP-Pro Savaria (ezutóbbi volt ő) polgármesterjelöltjeként néhányszáz szavazattal maradt alul a szocikkal szemben. Molnárnál láthatóan itt indult be az agresszív vonal, ütött-vágott mindenkit, akit ért, miközben őt is ütötte-vágta a baloldal, no meg az ő szócsövükként működő Nyugat.hu, akik hosszú cikkben ekézték akkoriban Molnárt.

molnarbena.jpg

Az álcivil primadonna 2010-ben ismét a Fidesszel indult közösen, így történt, hogy a Stromfeld lakótelepen egyéniben is sikerült nyernie, 879 szavazatot kapott. Blogunknak a korabeli eseményeket ismerők elmondták, hogy Molnár eredetileg nem is szerepelt lehetséges alpolgármester jelöltként a fejekben, ám a választásokat követően néhány nappal felkereste dr. Puskás Tivadar frissen győztes polgármestert, hogy ő bizony Pro Savariasként szeretné magának az egyik polgármesteri széket. Puskás megbízott Molnárban, aki ekkortájt gyönyörűen előadta, hogy majd ő lesz a kassza őre. Szombathely polgármesteréről köztudott, hogy egy végtelenül jóindulatú, ám rettentően naiv ember, ennek köszönhetően Molnár alpolgármester lett. Ebben az időszakban pedig a Fidesznek állt a zászló, masszív, de tényleg nagyon masszív többségük volt Molnár nélkül is, arra azonban senki sem számított, hogy a primadonnaként viselkedő Molnár állandó hisztivel és üvöltözéssel az őrületbe fogja kergetni a teljes Városházát. 

52999939_2191375871079318_1987198346141368320_n.jpg

Időközben azért történtek az események, többek között, Molnár Miklóst egy hosszú közgyűlési nap után ittas vezetésen érték a rendőrök. Felmerül a kérdés, hogy ha az autóját nem tudja józanul vezetni valaki, akkor miből gondolja, hogy a várost igen, de ez egy másik történet. Puskás Tivadar ebben az időben rehabilitációs kezelésen volt, mivel korábban infarktust kapott, visszatértekor pedig az ittas vezetéses incidens ellenére továbbra is bizalmat szavazott Molnárnak. (Itt jegyezzük meg, hogy közben kitört a drogbotrány, Hende Csaba választókerületi elnök pedig keményen megkövetelte mindenkitől, akinek a neve kicsit is felmerült az ügyben, hogy távozzon.) Molnár azonban az ittas vezetéses incidense ellenére sem gondolta, hogy vissza kéne vonulnia. A Fidesznek ekkor már elege volt az állandó üvöltözésből, ajtócsapkodásból és minősíthetetlen stílusból, így 2014-ben immáron külön indultak a Pro Savariától. Sokak szerint nem a Pro Savaria tagjaival volt bajuk, hiszen rengeteg tisztességes polgár tevékenykedik ott, hanem Molnár Miklóssal képtelenség volt együtt dolgozni.

A történelem azonban úgy hozta, hogy 2014-ben patthelyzet alakult ki a testületben. A Fidesz előtt három lehetőség állt, megegyeznek Balassa Péter jobbikos képviselővel, feloszlatják a közgyűlést és új választást íratnak ki, vagy pedig megpróbálnak tárgyalni Molnár Miklóssal. Végül ez utóbbi mellett döntöttek. Bár a Fidesz saját szimpatizánsai is tömegével fogták a fejüket, hogy mi lesz ebből, a város működőképessége érdekében mindenki kompromisszumra kényszerült. És tényleg szükséges volt kompromisszum és türelem. Megkapott mindent, amit szeretett volna azzal együtt, hogy az őrületbe kergetett maga körül mindenkit. 

A 2019-es önkormányzati választások előtt azonban érezte, hogy itt már neki nem osztanak lapot. Már tavaly lehetett arról hallani, hogy Nemény Andrással intenzív tárgyalásokban vannak a jövőbeni együttműködésről. Nem volt hát meglepő, hogy Molnár elkezdte elárulni azokat, akiknek mindent köszönhet.

Tegyük fel a kérdést, mi változott az elmúlt egy évben? Rosszabbul megy a város élete? Kevésbé fejlődik a térség? Követett el bárki durva szakmai hibát? Ugyan dehogy!

Molnár felmérte, hogy az egyetlen esélye a túlélésre, ha most felborítja a közgyűlés békés rendjét, és felkéretőzik az összefogás listájára, vagy megpróbálja pozicionálni a Pro Savariat. Azt mondja, már nem tud polgármesterként tekinteni Puskás Tivadarra. Pedig Puskás Tivadart a nép választotta, ő viszont szövevényes politizálással lett az, aki. 

Szólj hozzá