2019. már 11.

Újbolsevik puccskísérlet zajlik Szombathelyen

írta: vasivasmacska
Újbolsevik puccskísérlet zajlik Szombathelyen

A bevándorláspárti szivárványkoalíció alkotta ideiglenes többség megpróbálta leváltani a Szombathelyi Médiaközpont vezetőjét, Lovass Tibort, akinek a vezetésével éppen most nyert közel 80 millió forint pályázati támogatást az intézmény.

osszefogas-0134.jpgNemény András folytatja azt a politikai tisztogatást, amit szellemi elődjei már az '50-es években elkezdtek

Sajtótájékoztatót tartott dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, aki az elmúlt hetek baloldali ámokfutása kapcsán elmondta, brutális politikai tisztogatás indult el Szombathelyen. -A sötét ötvenes éveket idéző módon próbál a bevándorláspárti koalíció tapasztalt, pártsemleges szakembereket eltávolítani a városi intézmények éléről és a cégeink vezető testületeiből - hangsúlyozta a képviselő. 

A sajtótájékoztatón részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és dr. Bakó Béla, a TIT Vas megyei igazgatója is. Abszurd módon pont most derült ki, hogy az ártatlanul meghurcolt Lovass Tibor vezette Szombathelyi  Médiaközpont 80 millió forintnyi központi támogatást nyert el egy pályázaton. 

-A mostani siker önmagában is nevetségessé teszi a bevándorláspárti szivárványkoalíció ideiglenes többségének puccsát Lovass Tibor ellen - mondta Hende Csaba, kiemelve, hogy az erőlködés önkényes és jogsértő.

A Molnár Miklós árulásával létrejött átmeneti többség ugyanis úgy látott neki a politkai tisztogatáshoz, hogy meg sem hallgatták az érintettet és nem tartották be az előírt eljárási rendet - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy szinte soha nem fordult még elő a szombathelyi közgyűlés történetében, hogy egy gazdasági cég esetében, ahol személyi változásokról is döntenek, ne rendeltek volna el zártülést. Egy ilyen napirend tárgyalása ugyanis akarva, akaratlanul befolyásolja a társaság gazdálkodását is. A TV dolgozói pedig már meg is írták a nyíltlevelükben, hogy a botrány kirobbanását követően több hirdető jelezte, kivárják a történet végét. 

osz.jpgRájuk cserélnék le a tapasztalt szakembereket

A bevándorláspárti szivárványkoalíció által erőltetett lefejezések mind-mind az ötvenes évekre emlékeztetnek, amikor a jó szakembereket politikai okokból eltávolították, és a helyükre politikailag megbízható munkásigazgatókat ültettek - mondta Hende Csaba. Példaként említette a VASIVÍZ Zrt. helyzetét, ahol az igazgatóság éléről a bevándorláspártiak most akarják leváltani a két ménröki diplomával és műszaki doktorátussal rendelkező elnököt azért, hogy helyére ültethessék a bankautomata karbantartóként tevékenykedő Németh Ákost, az LMP megyei elnökét. 

kisz.jpgUngár Péter, Németh Ákos és Nemény András - az intelligencia mindenkinek az arcára van írva

Hende Csaba arról is beszélt, hogy az elmúlt napokban más tisztességesen dolgozó szombathelyi intézményvezetőket is kirúgással fenyegetett meg a bevándorláspárti Nemény András vezette szivárványkoalíció. Az országgyűlési képviselő csatlakozott ahhoz a petícióhoz, melyet a városi televízió minden dolgozója aláírt, és mint mondta, szolidaritását fejezi ki Lovass Tiborral és minden kirúgással fenyegetett szakemberrel.  -Meg fogunk védeni mindenkit a politikai tisztogatásoktól - hangsúlyozta Hende. 

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy Lovass Tibor kirúgása nem hatályos, az igazgató teljes jogkörében hivatalban van. Mivel dr. Puskás Tivadar polgármester megvétózta az ideiglenes többség önkényes döntését, ezért a Lovass utódjául kiszemelt, tévés tapasztalattal egyáltalán nem rendelkező mszp-s pártkatonának semmilyen hatásköre nincs. 

Hende Csaba még egy fontos tényre emlékeztetett. A bevándorláspárti szivárványkoalíció nem nyert választást Szombathelyen 2006 óta, hiszen valamennyi országgyűlési és általános önkormányzati választáson veszítetettek. Amit most csinálnak, az pedig a kampányról szól. -Mi továbbra is óvjuk a város, a megye és a Kormány közötti harmonikus együttműködést, mert kizárólag ez képes biztosítani Szombathely további fejlődését - húzta alá Hende Csaba. Mint mondta, a bevándorláspárti szivárványkoalíció vélhetően nem fogja tudni megszerezni a hatalmat Szombathelyen ősszel, hiszen a helyiek értik, hogy jelenleg is csak egy áruló megvett szavazatával van többségük, és már most sem tudják garantálni Szombathely fejlődését.

Szólj hozzá