2019. már 26.

Bolsevik tempó Szombathelyen: Politikai tisztogatás és sajtócenzúra

írta: vasivasmacska
Bolsevik tempó Szombathelyen: Politikai tisztogatás és sajtócenzúra

Az újbolsevik puccskísérlet első hónapjának mérlege: tömeges politikai tisztogatás és sajtócenzúra Szombathelyen


osszefogas-0134.jpg
Az egyik alpolgármester (molnár köpönyegforgató miklós) árulása és Balassa Megélhetési Péter átállása a szemkilövetők oldalára új ideiglenes többséget hozott létre a szombathelyi városi közgyűlésben. Magában a városban aligha, hiszen 11 hónappal ezelőtt a FIDESZ-KDNP egyéni jelöltje, dr. Hende Csaba elsöprő többséggel győzött  2010 és 2014 után immár harmadszor is a nyíltan bevándorláspárti Nemény András ellen. A különbség kettejük között soha nem látott nagyságú, 10.136 szavazat volt a győztes javára. Hazánk megyeszékhelyei közül éppen Szombathelyen érték el a legjobb eredményt a kormánypártok.

 

53894588_1113177768843054_8138735839329910784_n.jpg


Barokkos túlzás tehát azt állítani, hogy a Fidesz Szombathelyen elveszítette volna a többségét. A testületben, a mondott okokból, hangsúlyozottan átmeneti, az októberi választásokig tartó rövid időre valóban új többség jött létre, amely azonnal és önleleplező módon politikai ámokfutásba kezdett.


Még szerencse, hogy két hónap múlva, május 26-án Szombathely polgárai ismét az urnákhoz járulnak, és megválasztják az Európai Parlament magyar tagjait, kinyilvánítva azt, hogy melyik politikai erőben bíznak. Az eredmény eligazító és hiteles lesz a tekintetben, hogy vajon kinek is van többsége Szombathelyen? Ki mögött állnak a szombathelyiek valójában? Kinek van politikai értelemben vett legitimitása? Kinek a politikáját támasztja alá Szombathelyen a demokratikusan kinyilvánított népakarat?

Emlékezzünk: 2014- ben a Fidesz többséget kapott az önkormányzati választáson, hiszen a polgármesterrel együtt 10 mandátumot szerzett. A baloldali ellenzék 9 mandátummal kellett beérje. További 1-1 mandátumot nyert a Jobbik és a Pro Savaria jelöltje. A rájuk szavazó szombathelyiek ezt a pártot és ezt a civil szervezetet öndefiníciójuk alapján jobboldaliként ismerték meg, és így szavaztak rájuk. A nép akarata tehát egyértelmű volt: 12 jobboldali mandátum állt szemben a 9 fős baloldali mandátummal.

Bárki nyerje is el a választók bizalmát májusban, majd pedig októberben, sok mindenre használhatja a megkapott felhatalmazást. Van azonban néhány dolog, amire még a választáson elnyert többség sem ad jogot a hatalmon lévőknek. Ilyen a tömeges politikai tisztogatás, ilyen a városi média politikai megszállása, és különösen ilyen a sajtócenzúra.

Mindezeket alig egy hónap alatt a bevándorláspárti újbolsevik puccsistáknak úgy sikerült elkövetniük, hogy nem kapták meg demokratikus választáson a felhatalmazást még normális, tisztességes, mások elemi jogait, a közjót és városunk érdekeit szolgáló lépésekhez sem.

Rögtön az elején leváltották kollégái nyílt levélbe foglalt tiltakozása elenére a városi tévé éléről Lovass Tibor igazgató urat. Róla azt kell tudni, hogy pártonkívüli, országosan ismert és elismert szakember. Az evangélikus egyház Országos Sajtóbizottságának elnöke, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke. Helyére azt a Halmágyi Miklóst tették, akinek semmiféle televíziós gyakorlata nincs, ellenben a Vas Népe korábbi főszerkesztőjeként évtizedeken át bizonyította, hogy hűséges pártkatonája az MSZP-nek.

Aztán elkezdtek tisztogatni a városi cégeknél is; rendre képzetlen és tapasztalatlan pártkatonákra cserélve a pártonkívüli jól képzett szakembereket. Így kerül a kétdiplomás műszaki doktor helyére Németh Ákos bankautomata szerelő, az LMP Vas megyei elnöke. Csak egyet tudunk érteni Czeglédy Csabával, aki röviden így jellemezte őt: “egy igazi nímand”.


Ezek után az sem volt meglepő, hogy egy közgazdászt egy pincérrel váltottak fel az egyik cégünknél... Az újbolsevik terror folytatódik: az e heti közgyűlésen azt kívánják megszavazni, hogy a polgármesteri kabinetet megszüntetve az ott dolgozó mind a nyolc tisztviselőt utcára teszik. Köztük családfenntartókat... Ezeknek a magasan képzett, nyelveket beszélő városházi alkalmazottaknak az a bűnük, hogy a nép által közvetlenül és demokratikusan megválasztott polgármesterünk, dr. Puskás Tivadar közvetlen munkatársaivá emelte őket. Ezért most pusztulniuk kell, kidobják őket az utcára....


Polgármesterünknek ezek után nem marad közvetlen segítője. Az újbolsevik bevándorláspárti puccsisták teljesen el akarják lehetetleníteni, hogy becsülettel - miként eddig is - elvégezze a rábízott feladatot.

 

52999939_2191375871079318_1987198346141368320_n_1.jpg


Ezek után majd maga írja a leveleit, ő veszi fel a titkárságára befutó telefonokat is. Emellett végzi megnövekedett feladatait, hiszen a bizalomvesztés okán hatáskörétől megfosztott áruló molnár miklós korábbi alpolgármesteri feladatainak jó része is az ő vállát nyomja immár. Ha molnárnak nincs alpolgármesteri feladata, nem jár neki alpolgármesteri fizetés sem. Ha nincs semmilyen alpolgármesteri feladata, nem jár neki titkárnő sem, hiszen nincs miben segítse az ő munkáját. Egyenesen felelőtlen és hanyag magatartás lett volna, ha polgármesterünk a hatásköreitől való megfosztást követően nem csoportosítja át a feleslegessé váló létszámot a hivatalon belül. Figyelem: polgármester úr nem az utcára tette molnár volt tikárnőjét, hanem a képzettségének megfelelő, méltó munkakört biztosított neki a hivatalon belül!

Felmerül a kérdés: vajon hogyan indokolják a bevándorláspártiak a Polgármesteri Kabinet teljes megszüntetését?  Mi az a közérdekű, Szombathely érdekét szolgáló cél, amellyel ezt a példátlan, drasztikus lépést megindokolják? Vagy azt hiszik, hogy nekik már indokolniuk sem kell semmit? Bármit megtehetnek kényük-kedvük szerint, csak mert átmenetileg eggyel több szavazatuk van?


Ismerős módszerek, rossz emlékeket idéznek a diktatúrak megszenvedett korából. Hatelemis munkásigazgatókat raktak a régi jó szakemberek helyére, indokolás nélkül B-listáztak, utcára tettek kifogástalan szakembereket...
Ugye ismerős módszerek? Ezért hívom újbolsevik puccsistáknak a bevándorláspárti Nemény András vezette tarka-barka gyülevész sereget. Ugyanott folytatják, ahol a rendszerváltoztató demokraták kicsavarták szellemi elődeik kezéből a hatalmat 30 évvel ezelőtt...

És íme, megjelent Szombathelyen a diktatúrák nélkülözhetetlen eszköze és csalhatatlan jele, a sajtó cenzúrázása is. Emlékezetes, hogy Halmágyi Miklós kinevezésekor Neményék azt hangoztatták, hogy tőle várható egyedül a pártatlan és kiegyensúlyozott helyi média megteremtése.


Nos, Halmágyi elvtárs jogilag még ki sincs teljes hatállyal nevezve, de már intézkedik. Egyik első lépéseként múlt pénteken elmaradt a városi tévében egy évek óta megszokott, a nézők által kedvelt műsor, a Péntektől-péntekig című polgármesteri beszélgetős magazin. Elmaradt, mert Halmágyi elvtárs megüzente: márpedig ez a műsor többé nem lesz. Nem ment el a polgármesterhez, nem jelezte neki - aki egyébként a munkáltatója! - szándékát a műsor megszüntetéséről; simán betiltotta azt. Letiltotta Szombathely nép által megválasztott polgármesterét a Szombathelyi Városi Televízió képernyőjéről! Ez összeegyeztethetetlen minden írott és íratlan jogi, politikai és erkölcsi szabállyal. Ez tűrhetetlen eljárás bármely demokratikus jogállamban, így hazánkban is. Minden eszközt meg kell ragadni az önkényeskedő újbolsevik cenzor, Halmágyi Miklós eltávolítására!

halmagyi.jpg

Vajon ki lesz a következő áldozat? Kire sújt le az újbolsevik vasököl legközelebb? Intézményvezetők sora panaszkodik, hogy az új többség képviselői kirúgással fenyegetik őket, ha nem igazodnak mindenben és azonnal hozzájuk. A félelem légköre uralkodik a szombathelyi Városházán és az önkormányzati intézményekben. Holnap vajon ki kerül sorra? Kit raknak utcára az újonnan szerzett hatalmuktól megrészegült, gátlástalan és kíméletlen akarnokok? Ezt érdemli Szombathely?


Kimutatták azonnal a foguk fehérjét, mert nem bírnak a vérükkel. Ez vár városunkra, hacsak el nem zavarjuk őket május 26-án politikai értelemben, októberben pedig jogi értelemben is szavazatainkkal!

Szólj hozzá