2019. júl 16.

Rába szövetséget kötött Gyurcsánnyal? Vagy zavar van?

írta: vasivasmacska
Rába szövetséget kötött Gyurcsánnyal? Vagy zavar van?

Rába Kálmánról, az egykori radikális jobbikosról sok mindent el tudtunk volna képzelni, azon a lehetőségen azonban mi is meglepődtünk, hogy a szemkilövető Gyurcsány Ferenccel bútorozik össze.

kalman.jpg

Július 3-án adott ki közleményt az Összefogás Kőszegért Egyesület, melyet többek között az MTI Országos Sajtóosztályához is eljuttattak. Ebben azt tudatták a nyilvánossággal, hogy:  Az Összefogás Kőszegért Egyesület vezetésével széleskörű választási együttműködés körvonalazódik Kőszegen.

Július 12-én aztán újabb közleményt küldtek, melyben a következő olvasható:  Valamennyi magyarországi és EU-s parlamenti képviselettel rendelkező párt, a Momentum, a DK, az MSZP, az LMP és a JOBBIK is az Összefogás Kőszegért Egyesület jelöltjeit és programját támogatja az őszi önkormányzati választáson Kőszegen. Bár a „valamennyi” szó már eleve hazugság, hiszen a Fidesz és a KDNP nem támogatja őket. Ezen a csúsztatáson már meg se lepődünk. Másrészt az LMP nem is rendelkezik európai parlamenti képviselővel, de erről a tényről lehet, hogy lemaradtak májusban a nagy komplikálás közepette.

 

Úgy tűnik azonban, hogy hiba csúszhatott az ellenzéki polgármesterjelölt castingba.

Július 14-én Rába Kálmán, a Jobbik önkormányzati és megyei képviselője bejelentette, hogy ringbe száll a polgármesteri címért. Mivel az Összefogás Kőszegért Egyesület napok óta nem hallatta a témában a hangját, a július 12-i közlemény pedig egyértelműen jelöltekről szól.

Ez pedig az Összefogás Kőszegért Egyesület MSZP-ről, DK-ról, Jobbik-ról, Momentumról és az LMP-ről szóló közleménye alapján két dolgot jelenthet:

Első variáció: Rába Kálmán visszalép a polgármesteri jelöltségtől, és ezzel ő lesz a kőszegi Schmuck Andor, minden idők legrövidebb jelöltjeként.

Második variáció: Zavar van: Rába Kálmán, aki a Jobbik megyei elnöke, a Jobbik által támogatott ötpárti megállapodással szemben indul.

Harmadik variáció: Rába Kálmán lett az összellenzéki polgármesterjelölt. Ez pedig nem jelent mást, mint hogy az egykor harcos és radikális jobbikos mára Gyurcsány Ferenccel egy csapatba kerül. Sok mindent el tudunk képzelni a kocsmai stílusáról híres politikusról, de ez azért minket is meglepne. A szemkilövető Gyurcsány Ferenc, a zavaros hátterű budai milliárdos Ungár Péter, és Rába Kálmán egy csapatban kerülne. De ez még nem minden, hiszen tény: közleményben jelezte, hogy Rába Kálmánt támogatja Márki-Zay Péter szervezete, a Mindenki Magyarországa Mozgalom is, ahonnét épp az elmúlt napokban távozott többek között Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. A mozgalom Vas megyei koordinátora, Németh Zsolt nyilatkozta, hogy Rába Kálmánt ajánlja a kőszegieknek városvezetőként. A mozgalom több Vas megyei polgármesterjelöltet támogat, például Szombathelyen az MSZP Vas megyei alelnökét Dr. Nemény Andrást is.

 

Nem volt mindig ekkora a barátság. 2012-ben még Nokiás dobozt vitt az MSZP-nek a Jobbik. Az ügy pikantériája, hogy a Nokiás dobozt tartalmazó ajándéktáskát épp Rába Kálmán szorongatta, amíg elő nem került az ajándék.

 

bana2.jpg

 

Akkor párttársa, a szintén álcivillé vedlett Bana Tibor a tárgy átadása közben a következőket nyilatkozta: Az MSZP viselkedése álságos, mert el akarják hitetni, hogy elfelejthetőek nyolc éves kormányzásuk következményei, hiszen az ő politizálásuk is vastagon benne van a jelenlegi helyzet kialakulásában. Bana szerint a másik tanulság, hogy összenő, ami összetartozik, hiszen az MSZP együtt demonstrált az LMP-vel, a „pojáca” Gyurcsány Demokratikus Koalíciójával.

Szólj hozzá