2019. már 31.

5+1 indok, ami bizonyítja, hogy hazug Neményék közvéleménykutatása

írta: vasivasmacska
5+1 indok, ami bizonyítja, hogy hazug Neményék közvéleménykutatása

A Závecz Resarch által készített közvéleménykutatás azt sugallja, hogy a bevándorláspárti szivárványkoalíció polgármesterjelöltjére, Nemény Andrásra még a fideszesek is szavaznának. Mi azonban ezer százalékig meg vagyunk győződve arról, hogy a mérés hazug adatokat tartalmaz. Mutatjuk az indokokat. 

nemeny_pinokia.jpg

1. Mert Nemény András népszerűsége jóval alulmúlja Ipkovich Györgyét 

Mint ismert, 2014-ben nagyon szoros volt a polgármesterválasztás eredménye. Akkor dr. Puskás Tivadar szocialista kihívója dr. Ipkovoch György, a város korábbi polgármestere volt. 500 szavazat lett végül kettejük között a különbség. Nemény ismertsége és népszerűsége azonban jóval elmarad Ipkovichétól. Bár a Závecz-féle közvéleménykutatás azt sugallja, hogy Nemény meg tudja szólítani a baloldalon kívüli szavazókat, a valóságban Nemény egy igazi álláshalmozó pártkatona. Míg Ipkovich György nevéhez lehetett kötni (a sok kudarc mellett) eredményeket is, többek között a Fő tér felújítás, a Weöres Sándor Színház megalapítása, Nemény esetében nem tudnak a városlakók konkrét eredményeket. 

2. Mert Nemény András Szombathely összes szavazókörében vesztett 2018-ban

A legutóbbi országgyűlési választáson Nemény András csúnya vereséget szenvedett. Dr. Hende Csabára több mint 26 ezren, Neményre 50 híján 16 ezren szavaztak. Bár ezekben a számokban van egy tucatnyi vidéki település is, beszédes adat, hogy a Fidesz-KDNP jelöltje Szombathely összes szavazókörében verte Neményt. Még a hagyományosan baloldalinak mondott Derkovitson és a KISZ lakótelepen is.

3. Mert Nemény András bevándorláspárti

Szombathely polgárai a 2016-os bevándorlás-ellenes népszavazáson az egyik legmagasabb arányban képviseltették magukat. Nemény Andrásnak nem tett jót az a közgyűlési kijelentése, miszerint a bevándorlásr a valós és jó válasz az EU kvótarendszere. 

4. Mert megváltoztak a politikai erőviszonyok

Nemény András olyan pártokkal köt szövetséget, akik az elmúlt egy évhez képest is jelentősen veszítettek támogatottságukból. A Jobbik a folyamatos náci botrányok, és az Állami Számvevőszék büntetése miatt nem találja a hangját, keresi az identitását, tulajdonképpen csak virtuálisan létezik az ország számos pontján, így Szombathelyen is. Az LMP-t meghatározó arcok hagyták el, Ungár Péter zavaros háttérű budai milliárdos feltűnése pedig szintén ártott a pártnak. A Pro Savaria, mely csendestársként szintén közreműködne a városvezető váltásban szintén leleplezte önmagát. A baloldaliak látják, hogy Molnár Miklós a hatalomért cserébe azonnal beült a fideszes önkormányzatba, míg a jobboldaliak most szembesültek azzal, hogy a Pro Savaria nem jobboldali szervezet, hanem csak és kizárólag Molnár Miklós érdekei mentén működő klub. 

5. Mert 2018 áprilisában is azt mondták, hogy Nemény András az esélyes ellenzéki jelölt, aztán nagy bukta lett a vége

A Közös Ország Mozgalom akkoriban elkészítette, hogy hol ki a legesélyesebb. Akkor ezeket a számokat jósolták: Ha minden ellenzéki elindulna a kerületben, akkor Hende 43 százalékkal vinné a körzetet. Nemény 23, Balassa pedig 20 százalékot kapna. Németh népszerűsége 8 százalékon áll, a Momentum jelöltje 3 százalékot kapna.

Ehhez képest Hende 49,92 százalékkal nyert, Nemény 30,52, Balassa 12,58, Németh 3,55, a Momentum jelöltje 1,17 százalékot kapott. Látható tehát, hogy teljes a káosz ezekben a mérésekben, köszönőviszonyban sincsenek a végső eredményekkel 

+1 Mert Puzsér Róbert szerint a Závecz Kutatóintézet politikai szélhámos

Az LMP-Jobbik budapesti főpolgármesterjelöltje szerint a Závecz Karácsony Gergely és az MSZP háztáji közvéleményformáló intézete. Mutatjuk a teljes bejegyzést, mert jól mutatja, hogy ezek a mérések hogyan igyekeznek befolyásolni a politikát:

 

 

Karácsony Gergely és a Magyar Szocialista Párt háztáji közvéleményformáló intézete, a Závecz Research hetek óta azzal haknizik a sajtóban, hogy egyedül Karácsony Gergelynek van esélye leváltani Tarlós Istvánt. Még el sem kezdődött a kampányom, még be sem mutattam a programom, még egyetlen vita sem zajlott Karácsony Gergely és köztem, még nyolc hónap van hátra a választásig, és Závecz Tibor máris az alávaló hazugságaira hivatkozva zsarolja a közvéleményt. Ugyanazt teszi, amit amerikai kollégái tettek Bernie Sandersszel három évvel ezelőtt. A demokrata elit véleményformálói a Wall Street pénzéért hónapokon át hazudták azt a nyilvánosság minden eresztékén keresztül, hogy egyedül Hillary Clintonnak van esélye, hogy aztán a végtelen pénzükkel és a végtelen sajtónyilvánosságukkal végül kicsinálják azt az embert, aki legyőzhette volna Donald Trumpot.

Karácsony Gergely a régi baloldal jelöltje, aki valamennyi közvéleménykutatásban kiválóan szerepel, csak épp ember fia nem szavazna rá: kamupártja, a Párbeszéd az egy százalékot sem éri el. Alig fél éve bukott meg miniszterelnök-jelöltként, s míg én egyetlen fillért sem költöttem, ő már most milliókat vert el hirdetésekre, nem is beszélve azokról a százmilliókról, melyeket tavaly költött rá a szocialista pártmaffia.

Szándékomban áll részt venni az előválasztáson – hiszem, hogy van esélyem legyőzni Karácsony Gergelyt. Látom, Závecz Tibor mennyire szeretné megrendelői jelöltjét esélyesnek látni, s éles szemével azt is kikutatta, hogy Karácsony győzelmére előválasztás nélkül nincs remény. Nos, ha valóban óhajtja az előválasztást, ha valóban „kezelni kívánja a Puzsér-problémát”, akkor javaslom, hogy ezt azzal tegye, hogy leállítja magát. Jelzem Závecz Tibornak, hogy ha még egyszer meghallom, hogy megpróbál egy demokratikus választást befolyásolni, akkor nem veszek részt semmiféle előválasztáson. Aztán ha nem nyerek, és Tarlós István marad a főpolgármester, majd járulhat a Botka Lászlót megbuktató budapesti MSZP-elnök, Molnár Zsolt elé a kalapját gyűrögetve motyogni, hogy nem is ő a hibás.

Javaslom Závecz Tibornak, hogy takarodjon el a halál f@szára, és ott kutakodjon, aztán ha a budapestiek már ismerik a programomat, majd akkor ismertesse, mit kutatott ki! Karácsony Gergelyt jól ismerik a budapestiek, és láthatóan nem akarják – megtapasztalták, hogy minden szava hazugság. Nyilvánvaló, hogy velem szemben is van bennük szkepszis, mert félnek az ismeretlentől. Karácsony alkalmatlanságán nem lehet változtatni, a velem szemben táplált fenntartásokon azonban igen. Már ha Závecz Tibor meg a hozzá hasonló közvéleménybefolyásolók ezt engedik. Ha pedig nem, akkor nem lesz előválasztás. Na, ez az ultimátum hogy tetszik?

Szólj hozzá