2019. ápr 13.

Törvényt sértett Ungár Péter szombathelyi "hírportálja"

írta: vasivasmacska
Törvényt sértett Ungár Péter szombathelyi "hírportálja"

Elmarasztalta az Ungár Péter tulajdonában álló úgytudjuk.hu-t a Nemzeti Választási Bizottság. Az ügy hátterében az áll, hogy az úgytudjuk megsértette a választási törvényt. 

Úgy tűnik, nehéz idők járnak a szombathelyi ellenzék háza táján. Most éppen az Ungár Péter és Farkas Balázs nevével fémjelzett úgytudjuk.hu-nál talált törvénytelenséget a Nemzeti Választási Bizottság. Történt ugyanis, hogy a magát szombathelyi hírportálnak nevező sajtóorgánum úgy harangozta be az LMP egyik kampányrendezvényét, hogy a törvényi előírásokra fittyet hányva nem jelezték, hogy ez bizony fizetett politikai hirdetés. Márpedig a törvény világosan rendelkezik: ezen esetekben oda kell írni, hogy milyen jellegű a hirdetés, ki a megrendelő. Ezt persze nem tették meg. 

ungar34.jpg

Az úgytudjuk-ügyet tovább bonyolítja, hogy a portált kiadó Nonprofit Kft. egyik tulajdonosa Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője. Senki nem érti, hogy miként keveredett ő Szombahelyre, miért alapított és működtet sok pénzért itt saját internetes újságot? De ez végülis az ő dolguk. Az viszont már közügy, hogy érkezését követően az első adandó alkalommal lábbal tapossa a törvényt. (Azt már csak halkan tesszük hozzá, hogy a hirdetésnek úgy tűnik, semmi értelme nem volt, hiszen Vágó Gáborra és Németh Ákosra alig volt valaki kíváncsi Szombathelyen.) 

Idézet a Nemzeti Választási Bizottság határozatából:  

A Nemzeti Választási Bizottság megállapította, hogy a kifogásolt „Vágó Gábor az LMP EP-listavezetője és Németh Ákos az LMP Vas megyei elnöke 2019.04.12. 16:00-18:00 köztéri fogadóóra és ajánlásgyűjtés” feliratú hirdetés egyértelműen összefüggésbe hozható az Európai Parlament tagjainak 2019. május 26. napjára kitűzött választásával, mivel a Bizottság által jogerősen nyilvántartásba vett jelölő szervezet választási kampányában történő részvételre ösztönöz, így az a Ve. 140. §-a szerinti kampányeszköznek minősül. 

Szólj hozzá