2019. ápr 29.

Szombathelyi szálai is vannak a szocialista patkányozásnak

írta: vasivasmacska
Szombathelyi szálai is vannak a szocialista patkányozásnak

Szintet lépett a szoci patkányozás. Azt már szinte mindenki tudja, hogy Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja patkányokhoz hasonlította a Fidesz szavazóit. Bangóné bár bocsánatot kért a Facebookon azoktól, akiket megbántott, mégsem távozott a közéletből, pedig többen is felszólították erre. 

260915_patkany_foto_mandiner.jpg

Aztán jött Ujhelyi István, az MSZP EP képviselője, aki ahelyett, hogy mélységesen elszégyelte volna magát párttársa helyett is, még egyet csavart a patkányozáson. Kijelentette, mostantól az MSZP patkánykormánynak fogja hívni a jelenleg kormányzó erőt. 

Hogy mi a közös a két szocialista politikusban? Szombathely szempontjából a legfontosabb információ, hogy mindketten Nemény András párttársai és szövetségesei. Bangónéval Nemény éveken át együtt ült az MSZP elnökségében, Ujhelyinek pedig saját képviselői irodája van a városunkban, közvetlenül az MSZP székház mellett, a Berzsenyi téren. Kíváncsiak vagyunk, hogy Nemény elvtárs elhatárolódik-e a patkányozástól. 

Ne felejtsük el, hogy a bevándorláspárti szivárványkoalíció éppen azért próbálja meg elhallgattatni a Szombathelyi Hírlap hetilapot, mert az szerintük bolsevikozik, nácizik, stb. Pedig az újság véleményünk szerint nem tesz mást, mint szembesíti a helyi baloldalt tetteikkel és mondataikkal.

Akik pedig patkányoznak, azok ne csodálkozzanak, ha nácinak tartják őket, hiszen korábban pont a nácik voltak azok, akik a zsidókat patkányokhoz hasonlítva hergelték fel a társadalmat egyes csoportok ellen. 

1940-ben készült el Az örök zsidó című film . A film olyan jelenetek foglalata, amelyek a zsidókat a társadalom alján élő, kultúrát nem ismerő, élősködő nép formájában mutatják be. A legtöbb jelenet a lengyelországi zsidó gettókból való, amelyek a „pestis fészkei, mint ilyenek fenyegetik az egészséges árja népek épségét”.Tudatosan válogatják meg a bemutatott személyeket, ezek szegényesen öltözöttek, köztük többen fogatlanul és piszkosan vigyorognak a kamerába. Lakásaik mocskosak, tele vannak kártékony rovarokkal. A zsidók kivándorlását Kelet-Európából olyan képi hasonlat kíséri, amely patkányokat mutat vándorlásuk közben és így a zsidó embereket megsemmisítendő károkozó lényekkel egy sorba állítja. (Kivonat a film kommentárjából):

„Bárhol jelenjenek meg a patkányok, ott nyomukban a megsemmisülés jár, az emberi javakat és az élelmiszert elpusztítják. […] Alattomosak, gyávák és kegyetlenek. Többnyire seregestől jönnek. Alattomos, rejtett pusztulás hordozói az állatok világában – egészen úgy, mint a zsidók az emberek között.”

Szólj hozzá