2019. feb 18.

Nemény András elárulta a KISZ lakótelepet

írta: vasivasmacska
Nemény András elárulta a KISZ lakótelepet

Miért áldozta be Nemény elvtárs a KISZ lakótelepet, és adta oda egy ismeretlen LMP-s jelöltnek, akiről csak annyit tudunk, hogy vicces zoknit hord?

kisz.jpg

 

Csak pislogva figyeljük a szocialista Nemény elvtárs személyzeti politikáját, aki polgármester szeretne lenni Szombathelyen. Bár az országgyűlési választásokon rendre csúfos vereséget szenvedett, az ambíció nagy úr, így most ismét próbálkozik. Korábbi bejegyzésünkben már megírtuk, hogy miért megbízhatatlan, és azt is összegyűjtöttük, hogy milyen színes csapattal indul útnak. Ha pedig ez nem lett volna elég, összegyűjtöttük azt az öt fő bűnét is, melyből kiderül, teljesen alkalmatlan szakmailag is a városvezetésre.

 

Van azonban még egy fontos történet, méghozzá a KISZ-lakótelep (Százhold városrész) ügye. 2010-ben mindössze két körzetet sikerült a szocialistáknak megnyerniük, Czeglédy Csaba a Derkovits lakótelepen, Gyebrovszki János pedig a fent említett KISZ lakótelepen nyert egyéniben.

 

gyebrovszki.jpg

Gyebrovszkit a helyiek kifejezetten kedvelték, és bár sok vitája volt a jobboldallal, azt tényleg mindenki elismerte, hogy dolgozott a választóiért. Ő volt a "Gyebró", akihez bárki fordulhatott segítségért. Még időnként a szocialistákra is rámordult, ha nem tetszett valami neki. A képviselő elhunyt, utódja pedig Nemény András lett, aki azzal kampányolt akkoriban, hogy kifejezetten Gyebrovszki János kérésének eleget téve venné át a lakótelep képviseletét.

Úgy tűnik, Neménynek azonban nem voltak fontosak a választók. Már a 2018-as országgyűlési választáson is felmerült, hogy a KISZ lakótelepet inkább a parlamenti padsorokra cserélné, hiszen képviselőjelöltként és listás politikusként is látszott, mielőbb szabadulna a körzeti munkával járó feladatoktól. Most pedig már meg sem kísérelt újrázni, egyszerűen lepasszolta a lakótelepi képviselőjelöltséget egy teljesen ismeretlen fiatalembernek.

Merthogy eddig ez a körzet a fenti tények alapján is esélyes baloldali befutó körzetnek számított. Érdekes, hogy mégsem egy tapasztalt, a szocikkal évek óta együttdolgozó embert indítanak itt, hanem az LMP-s Németh Ákost. Itt álljon meg egy pillanatra a Kedves Olvasó, és tegye fel magának a kérdést: Mit tett eddig Németh Ákos Szombathelyért? (...) Ha bárkinek eszébe jut bármi, ne habozzon, írja meg nekünk, de mi hirtelen semmit nem találunk az emlékeink között.

Németh Ákosról nagyjából annyit lehet tudni, hogy 2018-ban is indult az országgyűlési választáson, akkor egyébként Nemény ellen, és állítólag bankautomata-szerelőként dolgozik. Azonkívül pedig van egy rajzfilmfigurás zoknia, amit nagy büszkén mutogat meg fotósoknak is:

 

nemethakos.jpg

de mondjuk ez legalább nem annyira kopott, mint Hadházy Ákosé:

 

hadhazy-zoknija-mtva-1280x640.jpg

 

Mi lehet akkor mégis az oka, hogy a szocik egy tuti befutó körzetet átadtak az LMP-nek? Véleményünk szerint politikai alkuról van szó, Nemény András ugyanis kiegyezett a budai milliárdoscsemetével, az LMP új üdvöskéjével, Ungár Péterrel. A fiatal politikusról korábban már megírták, hogy kitessékelték egy fesztiválról, mert ittas állapotban inzultált egy táborozót. Ezenkívül azt lehet róla tudni, hogy nagyon sok pénze van, fia Schmidt Mária történésznek, és unokaöccse a leszbikusságát nyiltan felvállaló SZDSZ-es politikusnak, Ungár Klárának. Egyre többször látjuk Szombathelyen, legutóbb például rendkívül férfias öltözetben pózolt a Falco gyár előtt.

 

ungar.jpg

 

Nemény András és Ungár Péter tehát vélhetően összefogtak, hogy megszerezzék maguknak Szombathelyt, az ismeretlen "politikus palánta" Németh Ákosnak pedig elintézte Ungár, hogy befutó helyet kapjon. A kérdés azonban csak az, mit szólnak ehhez a KISZ lakótelepen élők, akik eddig ahhoz voltak szokva, hogy nem politikai kalandor, hanem valódi képviselő képviselte őket.

Szólj hozzá