2019. feb 24.

Czeglédy beleszarik az Ungár-Nemény levesbe

írta: vasivasmacska
Czeglédy beleszarik az Ungár-Nemény levesbe

Csupán az történik, amire számítani lehetett.

„Maga szerint ezen a képen az emberünk búcsút int vagy beköszön?” 
(Mason Verger kérdése a Hannibál című filmben)

czegledy.jpg

 

Nagyinterjút hozott le a Magyar Narancs dr. Czeglédy Csabával és az egykor szintén politikus ügyvédjével, dr. Hankó Faragó Miklóssal. A szocialista-liberális páros a folyamatban lévő ügyről nyilatkozik, ami azonban minket ennél sokkal jobban érdekel, az az interjú vége. A teljes beszélgetés itt : https://magyarnarancs.hu/…/hogy-kicsikarjanak-vallomasokat-…

Czeglédy nem kertel: „Hadd ne kelljen kommentálnom a január végi jelölt bemutatót.” Ez lefordítva annyit jelent, hogy részéről vagy részükről a Nemény által bejelentett lista elfogadhatatlan. Majd a továbbiakban: „Áprilisban fogunk csinálni egy közvélemény-kutatást Szombathelyen. Ebből két dolognak kell kiderülnie: hogy képes vagyok-e megnyerni ezt a körzetet, a Derkovits-városrészt – ahol születtem és ahol most is élek –, és hogy ha nyerek is egyéniben, nem rontom-e a többi jelölt vagy a közös polgármesterjelölt esélyeit.” Vagyis, közvélemény kutatás lesz egykori körzetében, az eredmény garantálható, így az indulása véleményem szerint biztosra vehető. A mondat második fele, a többi jelölt és a polgármester (Nemény) esélyei felett érzett aggodalma merő hipokritizmus.

Még egy mondat, ami alapján – figyelembe véve Czeglédy személyiség jegyeit - szinte biztos az októberi indulása korábbi körzetében: „De már csak azért is szeretném megméretni magam, mert méltatlan körülmények között szűnt meg a képviselői mandátumom.”

És akkor itt van még egy árulkodó részlet a beszélgetésből:

„Ha megválasztanának az emberek októberben, az nekem és családomnak is jelentene egy pici elégtételt. Azt kérem mindenkitől, ne vegyék el tőlem ennek a lehetőségét. Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely Egyesület vezetője nyilatkozta, hogy ez még nem a végleges lista, változhat. Valószínűleg rám is gondolt.” Tehát, elégtételt jelentene számára, ha megválasztanák. Ehhez azonban el is kell indulni és szinte biztos, hogy el is fog.

Czeglédy szerint a lista nem végleges, a városban azonban más szóbeszéd terjeng. A pénz Ungárnál van, Ungárral Nemény egyezett meg, ennek következtében átjátszottak több, korábban szocialista bástya körzetet is, a lista összeállítása pedig a Szombathelyen semmiféle támogatottsággal nem bíró Ungár-féle LMP-Momentum liberális vonalat erősíti. Czeglédy ezen, félhivatalos bejelentése az indulásáról, egyértelműen az Ungár-féle lista megfúrását jelenti. Az egységes szombathelyi ellenzéki fellépés falában tehát már februárban megjelentek az első repedések és a Jobbik októberi terveiről itt Szombathelyen még semmit sem tudni. A listán nem kaptak helyet és a legerősebb ellenzéki pártként azt nehezen lehet elképzelni, hogy totálisan visszaléptessenek mind a 14 körzetben valamint a polgármesterségért folyó küzdelemben. Ez a szombathelyi Jobbik végét jelentené a 2022-es országgyűlési választásokon.

A helyi balliberális oldal kettéhasadni látszik. Egy baloldali-liberális törésvonal van kialakulóban, amit jól tükröznek a helyi sajtóviszonyaik is. Míg a baloldali (óbolsevik) Czeglédy-Ipkovich vonal a nyugat.hu, addig a pénzével szombathelyi és Vas megyei babérokra törő liberális Ungár Pepi az ugytudjuk.hu oldalain fejtik ki politikai propaganda tevékenységüket.

Csabi jó nagy kakit készül rakni az Ungár-Nemény palacsintába. Érdeklődve várjuk.

Szólj hozzá