2019. már 18.

Czeglédynek sem tetszik, hogy Nemény a náci Jobbikkal szövetkezik

írta: vasivasmacska
Czeglédynek sem tetszik, hogy Nemény a náci Jobbikkal szövetkezik

Czeglédy Csaba ezúttal a Jobbikkal történő násztáncot nehezményezi. Korábban az LMP szövetség miatt támadta egykori haverjait. Mi már csak egy kávét kérünk.

544844_mszp_sajtotajekoztato.jpg

Furcsa látni Czeglédy Csaba mostani futamait a Facebookon. Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne adjon egy-egy virtuális kokit Nemény Andrásnak és csapatának. Míg korábban az LMP-s frigy és Ungár Péter személye fájt neki, úgy látszik, most a jobbikos házassági terv miatt idegesítette fel magát. A háttérben vélhetően sokkal többről lehet szó. Egyre többen beszélnek arról, hogy Czeglédy és Nemény között már korábban is voltak konfliktusok, így Neménynek tulajdonképpen jól jött, hogy Czeglédy kiesett egy időre a pixisből. Most, hogy összefogta a teljes ellenzéki összefogást, Nemény úgy érzi, hogy ő lett az elsőszámú vezető, Ungár Péter és egyéb szponzorok támogatásának köszönhetően pedig már nincs is szüksége Czeglédyre. 

. Czeglédy bejegyzése elég hosszúra sikeredett, a legfontosabb mondatokat vastaggal szedjük

4228 - 2114

Igazságtalan lenne a szombathelyi LMP-vel és nímand képviselőivel, ha nem foglalkoznék a szombathelyi baloldal és Jobbik násztáncával.

Azzal, hogy mivé lett az a Jobbik, ami a Fidesz által 2006-ban szervezett és irányított lázadás (hívhatjuk puccsnak is) következményeként jött létre, és amely „ügyesen” politikát csinált a magyarok jelentős részében benne élő cigányellenességből és antiszemitizmusból, a másság elleni gyűlöletből – lásd például melegek kémiai kasztrálása -, az EU-ellenességből – lásd például EU-s zászló nyilvános elégetése - nem kívánok foglalkozni. Ahelyett, hogy örültek volna a stabil támogatottságuknak, ugyanis a zsidó, ”cigány”, “buzi” és EU-ellenességre sajnos van társadalmi igény, többre vágytak. Bele is buktak. Könnyet nem hullatok értük.

Emlékeztetőül: 2014 őszén a szombathelyi baloldal a kollaboráns LMP és a Jobbik nélkül megnyerte a választókörzetek felét, csupán 560 szavazaton múlt a polgármesterválasztás megnyerése, kilenc fős frakciót alakítottunk, a Fidesznek nem lett többsége a testületben.

Szombathelyen a Jobbik 5 éve az önkormányzati választásokon nem nyert egyéni körzetet, összesen kaptak 2114 töredékszavazatot, ezzel jutott be Balassa Péter a közgyűlésbe. Balassa Péter labdarúgó volt, a Haladás csapatkapitánya, megvan a magához való esze, összefocizott pénzét nem költötte el, vállalkozásai lettek, lakásokat vett, azokat adja bérbe. Köszöni szépen, megvan. A szombathelyi szélsőjobboldali szavazóknak szalonnácinak elment, a mérsékeltebb jobboldali szavazók is elvoltak vele. Ha a Jobbik nem vált irányt, akkor Balassa biztosan még ciklusokra önkormányzati képviselő lett volna. Most csak abban bízhat, hogy Bana Tibor európai parlamenti képviselő lesz, ő pedig beül a helyére a Parlamentbe.

Vagy a szombathelyi baloldal az őszi nyerés érdekében megteszi őt a közös lista második helyére, és így lesz továbbra is önkormányzati képviselő, cserébe a helyi Jobbik nem indít jelölteket Szombathelyen.

A szombathelyi baloldal jelenlegi vezetői sajnálatos módon egyrészt egyszerű matematika műveletként tekintenek az őszi önkormányzati választásokra, másrészt pedig a cél szentesíti az eszközt logikáján az ördöggel is szövetkeznének. Így lenne a szalonnáci Balassa a baloldali összefogás jelötje, majd önkormányzati képviselője.
A szombathelyi baloldal jelenlegi vezetői pedig már most hozzáadtak az öt évvel ezelőtti 12.000 baloldali szavazathoz 2114 jobbikos és 1201 elempés szavazatot. Pezsgőbontás.

Balassa soha nem határolódott el a Jobbik zsidó, “cigány”, “buzi” és EU-ellenes megnyilvánulásaitól. Nem szólt, amikor a Jobbik listázni akarta a zsidókat, nem szólt, amikor a Jobbik a melegeket támadta, nem szólt, amikor a Jobbik kriminalizált minden romát a cigánybűnözés emlegetésével, nem szólt, amikor a Dunába lőtt zsidóknak és a rémtetteknek emléket állító cipőkbe köpött párttársa, és egyszer sem hallottam, hogy megemlékezett volna ő és a szombathelyi Jobbik arról a 4228 szombathelyi asszonyról, gyermekről és férfiról, akiket sajnálatos módon szombathelyiek asszisztálásával 1944-ben Auschwitzba hurcoltak, és ott megöltek. Csak mert zsidók voltak.
A szombathelyi baloldal jelenlegi vezetői tévednek. Soha nem fog a baloldali szavazatokhoz hozzáadódni a 2114 jobbikos szavazat. A szombathelyi Jobbikot korábban támogatók egy része, hanem nem indul el a Jobbik, nem fog elmenni szavazni, akik pedig elmennek, azok egy része a Fideszre fog szavazni, mert soha nem szavaznának komcsikra, zsidókra, melegekre. A maradék fog csak a baloldali jelöltekre, köztük a polgármester-jelöltre szavazni.

Vajon a 12-13.000 szombathelyi baloldali szavazó mind el fog menni szavazni a baloldali jelöltekre, ha a Jobbikkal létrejön a házasság? Vajon az összes szombathelyi baloldali szavazó úgy gondolkodik, hogy a Fideszt leváltani, de minden áron? Ha csupán pár százan vannak azon az állásponton, amin én is, nyer vagy veszít a baloldal az elvtelen együttműködéssel?

A 4228-nak csak véletlenül pont fele a 2114. Azonban ha csak 423 szombathelyi baloldali ember nem fogja elfogadni a Jobbikkal való együttműködést, akkor a baloldal veszíteni fog ősszel. Sajnos sokkal többet, mint egy választás…

Szólj hozzá