2019. feb 17.

Csúnyán elbukott a jobbikos Varga Dániel 

írta: vasivasmacska
Csúnyán elbukott a jobbikos Varga Dániel 

Kikerült a Jobbik Ifjúsági Tagozatának vezetéséből a csepregi Varga Dániel. A fiatalember, aki magát évekig politikusnak képzelte még január 10-én tudatta saját Facebook oldalán, hogy elnökjelöltként indul a Jobbik Ifjúsági Tagozat februári tisztújításán.

vargadani.jpg
Varga Dániel, a magát politikusnak gondoló fiatalember Bana Tibor emberének számít. (Bana Tibor listáról bejutott az Országgyűlésbe, most viszont úgy tűnik, cserbenhagyva a Vas megyeieket inkább Brüsszelre cserélné a magyar parlamenti helyét.  A vesztes elnökjelölt korábban elismerte Facebook oldalán, hogy egyeztetett Bana Tiborral az Ifjúsági Tagozat jövőjéről.
-Programomról és a Jobbik IT jövjőéről egyeztettem ma délelőtt Bana Tibor barátommal, a Jobbik alelnökével és országgyűlési képviselőjével. Ezúton is köszönöm a biztatást és a tanácsokat! Miénk a jövő! - írta Varga.
A jövő végül úgy tűnik, mégsem az övék lett. A Jobbik IT szombaton tartott tisztújító kongresszust. Az Alfahir.hu tudósítása szerint az elnök Keresztesy Gergő lett, Varga Dániel még az elnökségbe sem került be, pedig az elmúlt évebken az ifjúságitagozat alelnökeként tevékenykedett. Nem tudjuk, hogy a dolog összefügg-e azzal, hogy 
Varga Dániel eddig a Jobbikból távozni kényszerülő Szávay István politikai munkatársa volt. (Szávaynak azért kellett lemondania parlamenti mandátiumáról, mert nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen világosan hallható, hogy egy zsidó nő megverésével büszkélkedett.)
Varga Dániel egyébként önkormányzati képviselő Csepregen is. A Vasmacska stábja is ellátogatott a településre. Az utcán elegyedtünk szóba a járókelőkkel. Elmondták, hogy Vargát alig lehet látni a városban. -Azt szokta mondani, hogy lefoglalja az országos politizálás - árulta el egy hölgy. Sokan viszont nemtetszésüknek adtak hangot, hogy a "jobbikos fiú" mindig csak kritizálja a csepregi közéletet, ám soha nincs egyetlen épkézláb javaslata sem. 
Az pedig világosan látszik, hogy a vasi jobbikosok rendszeresen próbálják magukat esélyesként eladni, de rendszerint lyukra futnak. Most például Varga Dániel, aki úgy tűnik, tovább veszített erejéből, amit jól mutat az is, hogy még az országos szervezeten belül sem sikerült megszereznie a többség bizalmát.
Szólj hozzá