2019. már 01.

Amatőrökkel akarják a szocik tönkretenni a szombathelyi cégeket

írta: vasivasmacska
Amatőrökkel akarják a szocik tönkretenni a szombathelyi cégeket

Elkezdte a tisztogatást a bevándorláspárti szivárványkoalíció, tapasztalat nélküli fiatalokat akarnak beültetni fontos városi cégekhez.

osz.jpg

Molnár Miklós árulásával ugyanis ideiglenes többséget szereztek a szombathelyi közgyűlésben. A bevándorláspárti Nemény András pedig egyből nekiállt a szellemi elődeitől már ismert padláslesöprésnek, azzal kezdte, hogy önmagának alapított egy új hetilapot. Az újságot azonban nem az MSZP, hanem a szombathelyi adófizetők fogják majd fizetni.

 

A bosszú nem maradt el, leváltotta a Szombathelyi Médiaközpont igazgatóját, Lovass Tibort, aki pedig országosan elismert szakember és tisztessége megkérdőjelezhetetlen. Ma már a Helyi Televíziók Országos Egyesülete is kiállt mellette, mondván, méltatlan, hogy az igazgatónak még megvédenie sem volt joga magát. A bevándorláspárti Neményék arra hivatkoztak, hogy nem szerepelhetnek eleget a tévében, ez viszont hazugság. Az SZTV híradói rendszeresen beszámoltak eddig is a sajtótájékoztatóikról, bármilyen hülye ügyben is tartották. A gond inkább az volt, hogy egészen mostanáig nem is volt mondanivalójuk a választóknak. Lovasst tehát kirúgták, a helyére kinevezték Halmágyi Miklóst, a Vas Népe egykori főszerkesztőjét, akinek érdekes módon pont addig szól a megbízatása, amíg nyugdíjba nem vonul. Halmágyi amúgy állítólag minden politikai oldalnál bejelentkezett korábban, felajánlva szolgálatait, úgy tűnik, a szociknak kellett végül.

halmagyi.jpgHalmágyi Miklós - A kép mindent elárul róla 

Az elmúlt években a város takarékosságra hivatkozva nem adott ki városi újságot, most azonban 2021-ig alsó hangon 80 millió forintba fog kerülni Neményék álma, hogy immáron ők is szerepelhessenek nyomtatott újságba. Jól látszik, még meg sem szerezték a hatalmat, máris felelőtlen költekezésbe kezdenek. 80 millió forintból utakat, járdákat is fel lehetne újítani, ennek ellenére ők ezt a pénzt inkább a saját szereplésükre akarják fordítani.

Van itt azonban még egy fontos dolog, ez pedig a személyi kérdések. A bevándorláspárti szivárványkoalíció ugyanis azonnal élve a megszerzett hatalommal kezdeményezte, hogy cseréljék le az önkormányzati cégek felügyelő és igazgatósági tagjait. Olyan elismert szakembereket akarnak most tapasztalatlan pártkatonákra váltani, akik bizony szintén sokat tettek azért, hogy ezek a cégek takarékosan és biztonságosan működjenek.

A Vasivíz Zrt. például a megye egyik legnagyobb közműszolgáltatója. Ők felelnek azért, hogy a háztartásokba megfelelő minőségű ivóvíz jusson el, és több „vizes” intézményt is üzemeltetnek. Ide delegálná most a bevándorláspárti szivárványkoalíció a huszonéves, tapasztalat nélküli Szalai Bálintot, aki a jobbikos Balassa Péter hű fegyverhordójaként ismert. Szalai korábban egyébként Kálti Márk néven kommentelt az internetes portálokon, több esetben durva antiszemita és náci kijelentéseket téve.

szb.jpgSzalai Bálint, alias Kálti Márk 

A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft-n múlik, hogy a szombathelyi háztartásokban működjön a távfűtés. Ide érdekes módon a momentumos Nagy Donátot akarják delegálni, akinek szintén nincs tapasztalata a városüzemeltetésben. Nagy Donát volt már videós operatőr, jelenleg egy szentgotthárdi gyárban dolgozik. Hogy mit tett eddig Szombathelyért, és mit tudna tenni a Távhőért, arra mi is kíváncsiak vagyunk.

nd.jpgNagy Donát- a hozzáértés és a szakértelem rá van írva az arcára

A Vasivíz Zrt felügyelőbizottságába Nemény András új barátját, az lmp-s Németh Ákost akarják bevinni. Ő az, akiért állítólag Ungár Péter budai milliárdos képviselő kardoskodik folyamatosan. Németh 2018 áprilisában egyébként még Nemény ellenfele volt az országgyűlési választáson, a bankautomata-szerelő fiatalról eddig csak azt tudtuk meg, hogy Family guyos zoknija van. Ő egyébként megkapta a KISZ lakótelepet is egyéni körzetnek, amire legutóbb még Czeglédy Csaba is felháborodottan reagált.

nemethakos.jpgNémeth Ákos- vajon mit tett eddig Szombathelyért?

A Szombathelyi Parkfenntartó cég sok vita kereszttüzében állt eddig is, hiszen az ő feladatuk a város tisztán tartása. Most a Magyar Kétfarkú Kutyapárt ifjú üdvöskéjét, Viszlay Fülöpné Pavelkovits Petrát akarják ebbe a cégbe delegálni. A viccpárt helyi helytartója kiválóan megfogalmazta célját: Nem fogom hagyni, hogy játszótért csináljanak a városunkból, én magam csinálok Szombathelyből játszóteret! Ezen törekvése néha sikerrel is jár, néhány hete például olyan botrányos farsangot sikerült rendezniük, ahol a résztvevők közül valaki bilincsbe vert Hende Csabának öltözött. Akkor kommentekben még Pavelkovits is elismerte, hogy a performansz erősre sikeredett.

pp.jpgPavelkovits Petra, a viccpárt helyi helytartója most szintén egy céget irányíthat

Szólj hozzá